Головна » 2018 » Лютий » 5 » Інформаційно-просвітницька робота з умовно-засудженою молоддю.
12:23
Інформаційно-просвітницька робота з умовно-засудженою молоддю.

В наш час надзвичайно гострою є проблема зростання правопорушень серед осіб молодіжного віку. Повсякчас неповнолітні та молодь не усвідомлюють, що їх повсякденні вчинки мають правову оцінку, що право та закони супроводжують людину все її життя. Тому працівники РС з питань пробації спільно з соціальними партнерами мобілізують свої зусилля для позитивної інтеграції підоблікових у суспільстві.

Сьогодні, в приміщенні Путильського районного сектору з питань пробації, відбулося черговий інформаційно-просвітницький захід для неповнолітніх та молоді, які засуджені до покарань без позбавлення волі. Мета такого заходу  полягала у тому, щоб донести до підоблікових корисну інформацію про здоров’я, фактори, що впливають на здоров’я, формування негативного ставлення до шкідливих звичок та бажання навчитися дбати про своє здоров’я – першим блоком інформації та другий блок ( практичний) «Формування твердих навичок правомірної поведінки» де було розглянуто  основні законодавчі зміни в Законі України «Про насильство в сімї». Увазі присутніх було продемонстровано декілька соціальних роликів з даного питання та продемонстровано презентацію щодо законодавчих змін у протидії з жорстоким поводженням та насильством у сім’ях.  

Співорганізаторами заходу виступили представники районного центру для сім’ї, дітей та молоді, управління соціального захисту населення Путильської РДА, представник ювенальної превенції відділу поліції.

Під час зустрічі обговорювали широкий спектр питань: запобігання розвитку різних форм асоціальності, аморальності поведінки, особливості способу та стилю життя, норми здорової поведінки.

Представники РС з питань пробації надали молоді практичні поради щодо того, як потрібно адаптуватися до нормальних умов правового та соціального характеру громадянам, які були засудженні.

Насамкінець важливо зазначити, що основна мета роботи із даною категорією – виявлення причин протиправної поведінки у засуджених осіб, здійснення соціально-профілактичної роботи щодо запобігання негативним явищам та їх подолання, профілактика злочинності серед молоді, допомогти усвідомити і визначити зроблені ними помилки, визначити суть проблем, які стоять перед ними, знайти шляхи та методи їх подолання, види та напрямки роботи в індивідуальному порядку. А найголовніше, пробудити інтерес до своєї особистості, власних позитивних якостей, задуматись про своє життям та майбутнє.

По завершенню заходу з кожним було проведено індивідуальну роботу відповідно їх потребам та запитам. Роздано інформаційну продукцію буклети.

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 427 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: