Головна » 2013 » Травень » 13 » ЯК ВИХОВАНЦІ ДИХТИНЕЦЬКОГО ДБСТ ОБИРАЮТЬ ПРОФЕСІЮ
19:25
ЯК ВИХОВАНЦІ ДИХТИНЕЦЬКОГО ДБСТ ОБИРАЮТЬ ПРОФЕСІЮ

... ЯК ВИХОВАНЦІ   ДИХТИНЕЦЬКОГО   ДБСТ  ОБИРАЮТЬ ПРОФЕСІЮ 
          На сьогодні у нашому районі  отримали розвиток усі форми сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім'я. 
Успішна прийомна сім'я чи ДБСТ - це сім'я, яка може задовольнити потреби дитини, в тому числі в професійному самовизначенні.   Один з етапів функціонування прийомної сім'ї , ДБСТ – підготовка та адаптація прийомної дитини до самостійного життя після виходу із сім'ї.  Зараз у 3 прийомних сім'ях району  виховується 5 прийомних дітей, у 2 ДБСТ -13 вихованців , 7  з них  випускники ЗОШ стоять на порозі професійного самовизначення. 
     Завдання з надання професійної педагогічної, психологічної, соціальної допомоги вирішують не тільки спеціалісти  РЦСССДМ, і фахівці центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, але й спеціалісти центру зайнятості, служби у справах дітей.  Без цієї взаємодії неможливо було б здійснювати роботу по супроводженню прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. 
           13 травня 2013 року Путильський районний центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, спільно з районним центром зайнятості, провів в Дихтинецькому ДБСТ захід «Роль  батьків-вихователів  у професійному самовизначенні дітей».
 
        Під час заходу з батьками та дітьми було обговорено питання майбутніх перспектив вибору професії, особливості ринку праці України та можливості пошуку робочого місця. Також з підлітками було проведено тестування з професійної орієнтації, після чого вихованці  дізналися, які особисті якості потрібно розвивати для бажаної майбутньої професійної діяльності.
 

Категорія: Заходи | Переглядів: 486 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: