Головна » 2013 » Серпень » 5 » ... як ЖИТЕЛІВ Путильщини ЗАКЛИКАЛИ ДО СТВОРЕННЯ ПРИЙОМНИХ СІМЕЙ
09:34
... як ЖИТЕЛІВ Путильщини ЗАКЛИКАЛИ ДО СТВОРЕННЯ ПРИЙОМНИХ СІМЕЙ
... як ЖИТЕЛІВ Путильщини ЗАКЛИКАЛИ ДО СТВОРЕННЯ ПРИЙОМНИХ СІМЕЙ 
          Ліквідація соціального сирітства, розвиток сімейних форм виховання є одним з пріоритетних завдань соціальної політики програми Президента України В.Ф. Януковича. Центри соціальних служб відіграють важливу роль в цьому процесі, проводячи активну рекрутингову компанію, яка включає: інформаційно-просвітницьку роботу (співпраця зі ЗМІ; проведення широкомасштабних акцій; виступи на батьківських зборах, в сільських радах; оформлення інформаційних куточків лікарень тощо); підбір кандидатів в прийомні батьки, опікуни, піклувальники (проведення співбесід, тестування, збір додаткових відомостей про родину); навчання кандидатів в прийомні батьки, опікуни, піклувальники, які проводяться з метою підготовки, активізації досвіду, набуття навичок у потенційних прийомних батьків, опікунів, піклувальників для того, щоб знаходити порозуміння із прийомними дітьми, активно з ними співпрацювати, вміти спрямовувати власний досвід та знання на створення найкращих умов життя і виховання дітей, які прийдуть у сім’ю. 
           Протягом першої декади липня
 2013 року спеціалістами та фахівцями з соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді була проведена вулична рекламно-інформаційна акція «Чужих дітей не буває – всі вони НАШІ». 
          Метою
 проведення вуличної акції було привернення уваги жителів району до сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також залучення громадян до створення прийомних сімей. 
         Під час акції проводилось міні-консультування щодо сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, інформування населення щодо особливостей функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу. Слід зазначити, що особливий інтерес громадян викликали питання щодо процесу адаптації дітей у новій родині, підбору кандидатів у прийомні батьки, а також державної підтримки сім'ї.
 
       
В рамках проведення акції серед жителів  району було розповсюджено друковану продукцію у вигляді буклетів та листівок з даної тематики. 

Категорія: Заходи | Переглядів: 603 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: