Головна » 2018 » Травень » 3 » КОНТРОЛЬ ЗА ВИПЛАТОЮ ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ
16:02
КОНТРОЛЬ ЗА ВИПЛАТОЮ ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ

Путильський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно зі службою у справах дітей райдержадміністрації проводить постійне моніторингове відвідування родин різних категорій сімей, що проживають на території району з метою перевірки наявності складних життєвих обставин або виявлення потреб жителів громад в інших соціальних послугах за участі активних соціальних партнерів, членів виконкомів сільських рад, представників медичних установ.

Так, 03 травня, фахівцями РЦСССДМ, служби у справах дітей та соціальним працівником ТЦСО (НСП) проведено перевірку цільового використання коштів при народженні дитини одинокою матір’ю, яка проживає в Путильській територіальній громаді та виховує трьох малолітніх дітей. Здійснено візит в родину, яка викликає на даний час занепокоєння, адже відвідувана сім`я перебувала в складних життєвих обставинах і мета візиту полягала в проведені моніторингу стану виконання рекомендацій в родині. Однак, на превеликий жаль, самих зусиль соціальних працівників замало, щоб змінити ситуацію в сім'ї на краще. Потрібно бажання самих батьків до позитивних змін, в даному випадку одинокої матері. В ході обстеження було прийнято комісійне рішення щодо призупинення виплат до покращення ситуації в сім’ї. Працівники РЦСССДМ клопотатимуть перед управлінням соціального захисту населення щодо призупинення виплати соціальних допомог зазначеній громадянці. Також служба у справах дітей райдержадміністрації направить лист до Путильської селищної ради стосовно розгляду на засіданні виконкому питання виховання та утримання малолітніх дітей в даній сім'ї.

Щоб не виникала соціальна напруга у зв’язку з конфліктами в родинах та громаді, діти не потерпали від домашнього насилля та не вилучались із родин і не потрапляли в державні інституції (в подальшому утримання таких дітей в цих закладах може бути покладено на місцеві бюджети), діяти на випередження треба спільними зусиллями всієї громади та спеціалістів у соціальній сфері, якими являються спеціалісти РЦСССДМ та служби у справах дітей.

До відома: протягом 4 місяців 2018 року працівниками РЦСССДМ спільно з соціальними працівниками ТЦСО (НСП), служби у справах дітей, ювенальної превенції, членами виконкомів сільських рад здійснено 36 вибіркових обстежень цільового використання державної допомоги при народженні дитини, з них виявлено 2 випадки нецільового використання коштів про які було інформовано управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Категорія: Заходи | Переглядів: 253 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: