Головна » 2013 » Листопад » 21 » КООРДИНАЦІЙНА НАРАДА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ТА З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ДИТИНСТВА
17:08
КООРДИНАЦІЙНА НАРАДА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ТА З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ДИТИНСТВА

У ХОДІ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ ТА З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ДИТИНСТВА ПРОАНАЛІЗОВАНО СТАН ВЧИНЕННЯ ПРАВОПОРУШЕНЬ ТА ЗЛОЧИНІВ НЕПОВНОЛІТНІМИ

Під керівництвом першого заступника голови районної державної адміністрації М.Платановського відбулося засідання Координаційної ради у справах дітей та з питань охорони дитинства, в якій взяла участь директор Путильського РЦСССДМ, де проаналізовано  стан правопорушень та злочинності серед неповнолітніх району за 10 місяців 2013 року.

За словами оперуповноваженого кримінальної міліції у справах дітей Путильського РВ УМВС за вказаний період поточного року неповнолітніми особами скоєно 8 злочинів, виявлено 5 випадків продажу неповнолітнім спиртних та тютюнових виробів, мав місце факт зникнення неповнолітньої особи, якого знайдено та повернуто за місцем проживання. Випадків жебракування та бродяжництва зареєстровано не було, як і випадків схиляння до злочинної діяльності з боку дорослих.   В рамках цільових операцій «Канікули», «Попередження по недопущенню вживання тютюнових та алкогольних виробів неповнолітніми особами» та «Урок»  оперативниками спільно з службою в справах дітей райдержадміністрації проведено 10 рейдів по виявленню неповнолітніх правопорушників.

 Проведений об’єктивний аналіз показав, що основними причинами скоєння злочинів є те, що неповнолітні особи  незабезпечені належними матеріальними благами та неналежне виконання батьками своїх обов’язків.

Йшлося і про рейди які, проводяться з метою  виявлення неповнолітніх осіб у вечірній час після 22 годин. За результатами їх проведення протягом січня - жовтня виявлено 2 неповнолітні особи. За виявленими фактами батьків цих дітей притягнуто до адміністративної відповідальності.

Як зазначив оперативний працівник районного відділку на майбутнє планується посилити оперативну роботу з метою покращення результативності виявлення фактів розпиття спиртних напоїв неповнолітніми  за рахунок проведення рейдів перевірок у місцях найбільшої концентрації молоді, виявлення фактів продажу спиртних та тютюнових виробів, належного виконання батьківських обов’язків, відвідуючи сім’ї, де батьки системно вживають спиртні напої тощо.

У ході засідання також затверджено план роботи Координаційної ради у справах дітей та з питань охорони дитинства на 2014 рік.

В результаті розгляду даних питань прийнято відповідні рішення. 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 592 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: