Головна » 2019 » Травень » 22 » Коротко про шерентінг. Яка його загроза для дитини?
13:11
Коротко про шерентінг. Яка його загроза для дитини?

Батьки зазвичай пишаються своїми дітьми, і багатьом хочеться розповісти про унікальність свого чада всім. Нині для цього є всі умови – соцмережі на будь-який смак, викладай фото, описуй потішну ситуацію, і чекай лайків та захоплених коментарів.

Таке явище стало досить поширеним і вже отримало спеціальний термін “шерентінг”. Шерентінг – явище, коли батьки публікують в соціальних мережах інформацію про своїх дітей без їх згоди. Наприклад, діляться «милими», з їх точки зору, фотографіями, на яких діти виглядають безглуздо. Але, як з’ясувалося, поширення дитячих світлин у соцмережах – не зовсім безпечна річ, більше того, може нашкодити стосункам чи кар’єрі дитини у майбутньому. До того ж викладати фото дитини в інтернет без її згоди – чи не порушення це прав дитини?

Батьки публікують фото своїх дітей в соцмережах виходячи зі своїх міркувань, а не потреб дитини. Одні потребують емоційного відгуку і отримують його через інтернет. Інші, схильні до нарцисизму, самостверджуються за рахунок дитини: мовляв, подивіться, яка я молодець – такого чудового сина виростила. Є й ті, кому потрібні «лайки» друзів.

Кожна дитина, починаючи з чотирирічного віку, за конвенцією ООН, має право особистого голосу і якщо батьки хочуть викласти її фото в соцмережі, то про цю публікацію потрібно домовлятися з дитиною, пояснити їй, навіщо це потрібно.

Негативні моменти, до яких подекуди може призвести фотографія дитини в мережі.

1. Безпека дитини. Публікація фото дитини в інтернеті може зробити її мішенню для зловмисників і наразити її на небезпеку ще у дитячому віці.

2. Особисте життя дитини. Деякі світлини, розміщені в інтернеті, можуть потрапити на очі важливим для нашої дитини людям, з якими вона будує дружні або й більш близькі стосунки, в тоді підліток чи доросла людина відчуватиму від того дискомфорт.

Будьте свідомими! Будьте шановні батьки обачними!

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 506 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: