Головна » 2018 » Вересень » 28 » «Круглий стіл» з опікунами, піклувальниками, прийомними батьками.
14:00
«Круглий стіл» з опікунами, піклувальниками, прийомними батьками.

За ініціативою Служби у справах дітей та Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та під головуванням  голови РДА Савчука М.П. сьогодні відбулося засідання «круглого столу» з питань захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування, та осіб з їх числа, які виховуються в сім'ях опікунів, піклувальників,  ПС району.

         Начальник служби у справах дітей, голова РДА, директор РЦСССДМ, начальник відділу призначень УСЗН, методист-психолог відділу освіти, молоді та спорту  ознайомили присутніх опікунів, піклувальників, прийомних батьків з результатами здійснення в Україні державної політики у сфері захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування, та осіб з їх числа, було акцентовано увагу на необхідність виваженого використання відпочинку та санаторного оздоровлення дітей, а саме – перебування дітей поза межами родини дуже значний період знижує батьківську відповідальність за виховання дітей, рекомендовано завчасно готувати дітей до виходу із родини: вирішувати питання спадкування майна, переоформлення права власності, своєчасна постановка на квартирний облік та сприяння у використанні державної субвенції для придбання житла. Сприяння у всебічному гармонійному їх розвитку дітей, її соціалізація – все це запорука впевненості у майбутньому підопічних. За згодою опікунів, піклувальників, прийомних батьків було проговорено перелік речей, які батьки готують для матеріального забезпечення при виході із родини у самостійне життя.

         У відповідь на численні запити опікунів, піклувальників, прийомних батьків було розглянуто наступні напрямки:

  • роз’яснення щодо можливих пільг на оплату комунальних послуг, про розміри соціальних виплат, передбачених на утримання дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування, та про цільове використання даних коштів (Грипиняк Г.Ю., Шутак М.С.)
  • Про соціальні послуги, що надаються Путильським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та здійснення соціального супроводу/патронажу осіб з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування (Фокшек М.І.)
  • контроль за станом утримання дітей в сім'ях опікунів, піклувальників. ПС, дотримання їх майнових та житлових прав, підготовка до виходу з родини, забезпечення підйомними коштами, технічними засобами, побутовими речами, одягом, взуттям в належній кількості для можливості початку самостійного життя. (Фрасинюк Т.М., Фокшек М.І.)

ü консультування щодо використання пільг для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (за запитами батьків).

ü щодо відпочинку та літнього оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавленого батьківського піклування за 2018 рік. (Фрасинюк Т.М..)

ü надання освітніх послуг в навчальних закладах району; використання психологічної техніки "позитивного мислення" у вихованні дітей-сиріт (Гончарук І.Д.)

         У підсумку зустрічі своїм досвідом поділилась прийомна мати Труфен-Скидан Г.В. щодо досягнень у вихованні дітей, організації літнього відпочинку, всебічного розвитку дітей, їх успіхів за час перебування у ДБСТ/ПС, досягненнях вихованців.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 399 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: