Головна » 2013 » Жовтень » 16 » Кваліфікація фахівців
09:20
Кваліфікація фахівців

Кваліфікація  фахівців з соціальної роботи  районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді  буде вдосконалюватись, а повноваження – розширюватись

В рамках реалізації в районі соціальної ініціативи Президента України щодо вдосконалення роботи соціальної служби шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм послуг перший заступник голови районної державної адміністрації Михайло Платановський провів нараду, на якій  розглянуто стан  роботи з кризовими родинами, яка здійснюється на місцях фахівцями з соціальної роботи.

 Відкриваючи нараду, Михайло Платановський повідомив, що на засіданні колегії Міністерства соціальної політики України була презентована нова модель діяльності соціальних працівників. Зокрема, суттєво розширюються їх функції та повноваження, будуть упроваджені індикатори оцінки роботи.

- Зоною відповідальності фахівців з соціальної роботи та соцпрацівників мають бути не тільки кризові та багатодітні родини, але й ті сім’ї, які балансують на межі, тобто періодично опиняються в складних життєвих обставинах. Крім того, бездомні громадяни, інваліди, самотні люди похилого віку – це той контингент, який не може залишатися без уваги, - зазначив представник районної виконавчої влади. Перш за все, особливу увагу необхідно приділити виявленню та соціальному супроводу сімей з ранніми ознаками кризових явищ, які потребують підтримки з метою недопущення потрапляння їх у складні життєві обставини. Робота в районі проводиться суттєва, допомога надається тим, хто її реально потребує. Життя на місці не стоїть, проблеми в сім’ях на жаль трапляються. Вважаю, що сьогодні кожна людина має знати, що якщо вона опинилася в складній ситуації, то про неї подбає держава. Це те пріоритетне завдання в роботі влади та працівників соціальних служб, яке поставлене перед нами Президентом держави і Міністерством соціальної політики. Служби соціального спрямування надалі супроводжуватимуть людей, які потребують допомоги. Особливо це стосується сімей, де виховуються малолітні діти, тих, в яких потерпають від насилля тощо. Такі категорії людей будуть обов’язково знаходити підтримку з боку органів виконавчої влади» - резюмував Михайло Платановський. 

Директор Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марія Фокшек  поінформувала про організацію роботи працівників центру на місцях в територіальних громадах.Так, у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України у сфері модернізації роботи соціальних служб торік в районі було введено 22 додаткові посади фахівців з соціальної роботи. З моменту введення посад фахівців значно покращилась робота з сім’ями, які опинилися у групі ризику, сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах. Як результат роботи 10 сімей знято з соціального супроводу, з них – всі  з позитивним результатом. За цей рік ФСР обстежено 2151 сімей, в яких виховується 5739 дітей. В ході групової та індивідуальної роботи надано 16 854 соціальні послуги. Під соціальним супроводом перебуває 47 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Всього до банку даних сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах зараховано 154 сімї. Серед основних завдань центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – підвищення кваліфікації прийнятих на роботу спеціалістів.

- Неможливо за рік роботи вивчити досвід, який інші країни напрацьовували десятиріччями. Ми розуміємо, що від кваліфікації наших працівників, їх ставлення та небайдужості до проблем інших дуже часто залежить доля кризових родин та людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тому ми проводимо системне навчання наших спеціалістів - введені методичні дні, проводяться семінари та тренінги, - повідомила Марія Фокшек.

Особлива увага приділяється моделюванню різноманітних життєвих ситуацій та відпрацюванню алгоритму дій соцпрацівника.

 

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 594 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: