Головна » 2014 » Лютий » 18 » Методичний день для ФСР району
17:14
Методичний день для ФСР району

Сьогодні за участі керівника апарату Путильської РДА відбувся черговий методичний день для фахівців з соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

ФСР працювали за таким планом роботи, а саме

1.      Рейтингові показники діяльності ФСР за січень 2014 року

2.      Активізація роботи з питань пропаганди альтернативних форм сімейного виховання – акція «Чужих дітей не буває – всі вони наші» (березень-квітень-травень).

 

3.      Про проведення низки заходів до Всесвітнього дня боротьби із захворюванням на туберкульоз «Туберкульоз поруч» (березень до 24.03.14 р.); інформаційно-просвітницька кампанія «Молодь обирає здоровий спосіб життя», «Геть паління – ми за здорове покоління» (березень-квітень).

4.      Аналіз листа Мінсоцполітики від 20.01.2014 №123/0/205-14/57 «Інформаційно-аналітична довідка діяльності ССД та ЦСССДМ за 2013 рік щодо надання допомоги дітям, які постраждали від жорстокого поводження та дітей, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків або виконують їх неналежним чином».

5.      Алгоритм взаємодії суб’єктів щодо роботи з СОСЖО (ПКМ № 866, ПКМ № 895).

6.      Накази директора за лютий:

1)     Про ліквідацію спеціалізованих формувань Путильського РЦСССДМ «СПС», «МКП соціальної роботи» (наказ директора центру від 10.02.14 №28).

2)     Про здійснення соціальних інспектувань (обстеження, оцінки потреб, сімей та осіб, які опинились чи можуть опинитись в СЖО). Наказ директора центру від 10.02.14 № 29.

3)     Про здійснення соціальних інспектувань (обстеження, оцінки потреб сімей в територіальних громадах району в 2014 році). Наказ директора центру від 10.02.14 № 26.

7.      Соціальний паспорт територіальної громади.

8.      Зразки клопотань адресованих суб’єктам соціальної роботи.

9.      Аналіз типів мислення ФСР та працівників Путильського РЦСССДМ.

10. Ведення документації ФСР (аналіз проблемних питань) стосовно ведення особових справ СОСЖО

11.        Аналіз  соціальних супроводів за  січень 2014 рік станом на 13.02.2014 р.

Відео презентація

 «Мама» - до Дня матері, до Дня 8 Березня, до Тижня планування сімї

«Мама 2» - в рамках батьківського лекторію; інформаційних годин; налагодження стосунків  між матірю та дітьми

«Я»  патріот свого батька» - до Дня сімї, Дня  батька, формування усвідомленого батьківства, для тих, хто на грані розлучення

В ході наради було акцентовано увагу ФСР на якісному веденні особових справ клієнтів, що знаходяться під соціальним супроводом, дієвому залученні партнерів центру СССДМ  у наданні допомоги сім'ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

 Було зосереджено увагу також на проведенні низки заходів, зокрема на ситуації щодо туберкульозу в Україні. Туберкульоз не є тільки медичною проблемою. Це - проблема соціальна, яка віддзеркалює соціально-економічний стан країни, культурно-освітній рівень та благополуччя населення. І ця недуга останнім часом викликає велике занепокоєння в Україні і в МОЗ України зокрема. В Україні епідемія туберкульозу зареєстрована з 1995 року. І вона невпинно прогресує, стає невгамовною і загрозливою медико-соціальною проблемою, і вийшла за рамки медичної проблеми на рівень державний. Нині туберкульоз в Україні є найпоширенішою інфекційною хворобою, займаючи перше місце в структурі смертності людей від інфекційної патології.. Туберкульоз в Україні значно помолодшав. Зріст захворюваності туберкульозом спостерігається в усіх вікових групах. ФСР зобов’язано залучити працівників ФАПів та амбулаторій сімейної та загальної медицини до проведення низки заходів у березні 2014 року.

 

На завершення засідання керівник апарату РДА Яківюк М.В., підвівши підсумки  діяльності  ФСР та рейтингових показників діяльності за січень 2014 року та враховуючи всі позитивні зміни  в сім’ях, що перебували під соціальним супроводом, висловила побажання фахівцям не зупинятися на досягненому, бо попереду ще колосальний обсяг роботи.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 642 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: