Головна » 2018 » Січень » 16 » Ми шукаємо патронатних батьків!
11:10
Ми шукаємо патронатних батьків!

Патронатні сім’ї приймають дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Це своєрідна домашня альтернатива Центрам соціально-психологічної реабілітації. Така форма виховання вісім років існувала в Україні як експеримент. А в 2017 році держава уперше виділила гроші на створення патронатних родин і оголосила набір батьків-вихователів.

Законом України № 936-VІІІ від 26.01.2016 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми», визначено поняття, патронатного виховання дитини, як тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя встановлюється органом опіки та піклування і не може перевищувати трьох місяців. У разі наявності обставин, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя понад зазначений термін, орган опіки та піклування може його продовжити. Загальний термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати шість місяців.

Детальніше ознайомитися з основними визначеннями, порядком створення такого типу родин, можна у вищезазначеному законодавчому документі.

Важливим є, проходження кандидатами в патронатні батьки, спеціального курсу навчання, яке передбачає підготовку батьків до виховання дітей із сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах.   

Патронатний вихователь — це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї. Патронатний вихователь зараховується на роботу за трудовим договором до бюджетної установи соціального захисту населення за визначенням відповідно місцевої державної адміністрації або місцевої ради.

За довідками про створення патронатної родини можна звернутися до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей які знаходяться за адресою: смт. Путила, вул. Українська 180, телефон для довідок: 2-22-12, 2-17-44.

Маємо велику надію на зустріч з батьками, які мають бажання та змогу поділитися своєю батьківською турботою та увагою з дітьми, які цього потребують.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 271 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: