Головна » 2018 » Червень » 5 » «Мистецтво жити серед людей»
14:36
«Мистецтво жити серед людей»
Жодна людина не існує сама по собі. Кожен із нас може жити лише серед людей і зв'язаний з ними безліччю найрізноманітніших стосунків. Формою такого взаємозв'язку є спілкування. Спілкування є одним із проявів людської сутності, особистісною формою існування і функціонування суспільних відносин. Так, 05.06.2018 року начальник Путильського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області Олеся Гордей спільно з директором районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Марією Фокшек та головним спеціалістом відділення «Путильського бюро правової допомоги» Валерією Івонча провели бесіду з неповнолітнім клієнтом пробації на тему: «Мистецтво жити серед людей». Основною метою бесіди було ознайомити неповнолітнього клієнта пробації з поняттям «толерантність», показати йому наскільки важливим у стосунках між людьми є вміння спілкуватися, а також виховати духовно-розвинену людину, яка глибоко усвідомлює саму себе й може сама свідомо керувати своїми вчинками, спрямовуючи їх на досягнення суспільно важливих цілей і підпорядковувати їх нормам і вимогам людяності.
Учасники бесіди зазначили, що: «В умовах демократичного суспільства, коли кожна людина має право на вільний вираз своїх думок і переконань, особливого значення набуває культура дискусій і ведення діалогу. Така культура характеризується не тільки вмінням стисло і чітко формулювати свої думки, доводити їх правильність і переконувати у цьому інших, а й в умінні терпляче вислуховувати свого опонента, не перебивати його, ставитися з повагою до його позиції, а інтереси справи ставити вище особистих симпатій чи антипатій».
Бесіди такого характеру допомагають неповнолітньому клієнту пробації адаптуватися в соціумі, відчути себе неординарною особистістю; вчать толерантно, з повагою ставитися до кожного в суспільстві; розвивають в дитини пізнавальну активність, самостійність у пошуковій роботі; виховують естетичні та патріотичні почуття, почуття любові до України та її народу.
Прикріплення: Картинка 1
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 319 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: