Головна » 2013 » Липень » 8 » На теренах краю успішно реалізовуються ініціативи Президента України
20:21
На теренах краю успішно реалізовуються ініціативи Президента України

       

Розширення мережі центрів матері і дитини, в контексті реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Саме цій темі була присвячена прес-конференція, організована для мас-медіа області та районів, у ході якої директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді О.Матвієв інформував з даного питання та відповідав на запитання журналістів.

       За інформацією посадовця, центр матері і дитини в місті Чернівцях, який до речі є єдиним центром, що знаходиться на теренах Чернівецької області створений  ще 2007 року. Центр функціонує стабільно, протягом цих років будь-яких збоїв не було. Матері, які потрапили до центру отримують всю необхідну допомогу, включаючи надання безоплатних психологічних, соціально-педагогічних, правових, соціально-економічних, інформаційних послуг.  Для розширення центру в найближчому часі очікується субвенція з державного бюджету.Детальніше ознайомитися із вищезазначеною інформацією можна на офіційному веб-сайті Чернівецької обласної державної адміністрації. Скористалася наданою можливістю отримати кваліфіковану відповідь на запитання щодо підтримки материнства та дитинства, в аспекті реалізації соціальних ініціатив глави держави і редактор районної газети «Карпати» Людмила Басюк. На запитання «Яким чином проводиться обмін інформацією між працівниками центру матері і дитини та фахівцями з соціальної роботи зважаючи на те, що центр знаходиться в м.Чернівцях, а саме на значній відстані від районного центру? Яке фінансування передбачається на утримання перебування матерів з дітьми у центрах?» директор  обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді відповів: «Взаємодія досить чітка, направлена і стабільна. Як правило, матері потрапляють до центру за направленнями РЦСССДМ. Відповідно в телефонному режимі попередньо проходить інформування центру матері і дитини про поступлення матері. Відбувається підготовка до прийому. Її супровід до закладу проводить фахівець із соціальної роботи таким шляхом відбувається, і в разі вибуття з центру такої матері.

       Відповідаючи на друге запитання посадовець поінформував, що на діяльність центру протягом року передбачено 529 тис.грн. На утримання матерів, що тимчасово проживають в центрі фінансування держави не здійснюється, оскільки вони отримують соціальну матеріальну допомогу при народженні дитини. Всім необхідним, а це засобами особистої гігієни, харчуванням та іншим вони забезпечені повністю. 

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 429 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: