Головна » 2014 » Вересень » 18 » Надання якісної соціальної допомоги родинам вимушених переселенців
23:50
Надання якісної соціальної допомоги родинам вимушених переселенців

Надання якісної соціальної допомоги родинам вимушених переселенців

 «Станом на 18 вересня ми маємо в районі 6 дітей шкільного віку – вимушених переселенців з районів проведення антитерористичної операції, які є клієнтами ЦСССДМ- повідомила директор центру. - Для того, щоб вести якісну соціальну роботу з вимушеними переселенцями ми повинні зрозуміти ситуацію,в якій вони опинилися. Наше завдання – виявляти таких осіб, проводити оцінку їх потреб і надавати соціальні послуги».

Сьогодні спільно з начальником служби у справах дітей Т.Фрасинюк було проведено індивідуальну роботу з дітьми шкільного віку, вимушених переселенців з районів проведення антитерористичної операції. Охоплено 4 дітей. Дітям надано інформацію щодо

  • бази даних установ/організацій, куди можна звернутись по допомогу сім’ям військовослужбовців (контактні телефони/особи, адреси);
  •  переліку послуг, які надаються цими установами/організаціями;
  •  наявних у цих установах/організаціях ресурсів та заходів, якими можуть скористатися сім’ї.

У разі необхідності  було наголошено що можна звертатися до координаторів громадської організації «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» в Чернівецькій області. Контакти координаторів громадської організації в Чернівецькій області: Поліщук Олександр (м.т.0503746037, e-mail: kt482@ukr.net); Хромюк Валентина (м.т. 0993420506).

            Також вивчено потреби дітей даної категорії та проведено низку бесід з вчителями дітей щодо їх адаптації у новому шкільному середовищі та забезпеченні всім необхідним для повноцінного навчання (підручники, харчування) та життя (забезпечення сезонним одягом та умовами проживання).

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 440 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: