Головна » 2019 » Березень » 13 » Належне виховання дітей – особиста відповідальність батьків
16:00
Належне виховання дітей – особиста відповідальність батьків

З метою повторної перевірки умов проживання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах та з метою запобігання проявів нехтування батьківськими обов’язками працівниками районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей райдержадміністрації, соціальним педагогом Путильської ЗЗСО І-ІІІ ступенів спільно з головою Киселицької сільської ради, соціальним працівником ТЦСО (НСП) при Киселицькій сільській раді, офіцером ювенальної превенції Путильського відділення поліції здійснено рейд-перевірку багатодітної сім'ї села Соколій, в якої на вихованні та утриманні 7 неповнолітніх дітей (з них 4 – відвідують Путильський ЗЗСО І-ІІІ ступенів).

       З матір’ю було проведено профілактичну роботу щодо відповідального батьківства та посиленого догляду за дітьми, задоволенні базових потреб неповнолітніх. Батькам роз’яснено діюче законодавство України з питань належного виконання батьківських обов’язків та попереджено про наслідки їх невиконання. Акцентовано увагу матері на задоволенні освітніх потреб дітей дошкільного віку, було запропоновано влаштувати дітей до Киселицького ДЗО. Під час рейду родині надано інформаційно-довідкову допомогу з проблемних питань в організації ведення домашнього господарства, урізноманітнення раціону харчування дітей. Вкотре було наголошено, що кожен з батьків несе особисту відповідальність за виховання дітей, їх фізичний і духовний розвиток, оздоровлення, організацію дозвілля, навчання, забезпечення необхідного харчування, медичного догляду та інше.

       За результатами рейдового заходу складено акти обстеження житлово-побутових умов.

       Як свідчить практика, постійні рейдові заходи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей райдержадміністрації спільно з представниками ТЦСО (НСП), ювенальної превенції, закладу освіти, органами самоврядування дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в гарних умовах. Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення. Тому, в рамках організованого рейду, офіцером поліції було винесено попередження батькам щодо неналежного виконання своїх обов’язків.

Спеціалісти мультидисциплінарної комісії звертаються до усіх батьків з закликом дарувати своїм дітям любов, турботу та домашній затишок, адже за аналогічним досвідом теперішні діти, а в майбутньому потенційні батьки, будуть створювати свої сім’ї.

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 240 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: