Головна » 2017 » Грудень » 15 » НАПЕРЕДОДНІ ДНЯ СВЯТОГО МИКОЛАЯ…
16:20
НАПЕРЕДОДНІ ДНЯ СВЯТОГО МИКОЛАЯ…

Зимова пора – це час приємних святкувань, коли все навколо сповнюється атмосферою казки: запалюються новорічні вогники, прикрашаються красуні-ялинки, скрізь лунає веселий гомін – колядок, щедрівок, щирих привітань. Напевно, кожна дитина цими днями найбільше чекає свято Святого Миколая, який щедро дарує кожному віру у здійснення найзаповітніших мрій, закладає в дитячі душі світлі почуття доброти, радості й втіхи. Кажуть, що маленькі діти здатні бачити та відчувати те, що не здатні дорослі. Принаймні, у дітей не існує сотень умовностей, які людина набуває з роками, вона чітко відчуває грань між добром і злом, між сильним та слабким, між тим, хто може, та тим, кому потрібна допомога. Найкращій подарунок для дітей – любов рідних, солодощі, щира підтримка з боку близьких людей.

Навиконання Указу Президента «Про Національну стратегію профілактики соціального сирітства на період до 2020 року» районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у співпраці з суб’єктами соціальної роботи ( представниками служби у справах, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), районним сектором з питань пробації, ювенальною превенцією, шкільними психологами) було проведено низку відповідних заходів. Зокрема, значна увага приділялась роботі із сім’ями, що потрапили у складні життєві обставини. Окрім надання індивідуальних послуг, для таких сімей влаштовувались групові заходи, спрямовані на укріплення родинних стосунків, виховання відповідального батьківства, піднесення ролі сімейних цінностей у вихованні дітей, їхній соціальній реабілітації тощо. Напередодні свята всієї дітвори, працівники районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді за фінансової підтримки обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді було проведено в районі захід «Святий Миколай, нас не забувай», організованийдля дітей із сімей у складних життєвих обставинах, що перебувають під соціальним патронажем РЦСССДМ.Неоминули увагою представники РЦСССДМ та РС з питань пробації дітей, батьки, яких засуджені до покарань без позбавлення волі та перебувають на обліку. Під час проведення заходу для батьківз дітьми було проведено лекцію щодо виникнення даного свята, бесіду “Особливості виховання дітей: заохочення та покарання”.Матерям та батькам роздано листівки з питань усвідомленого батьківства, прав та обов’язків батьків. Всього охоплено 4 сімей / в них дітей 16 дітей.

"Це прекрасне і довгоочікуване свято не тільки для дітей, але і для всіх дорослих, здавна було символом доброти і милосердя. Нехай у кожну оселю разом із святом прийдуть злагода, добробут і щастя. Нехай сьогодні всіх нас об'єднують любов, довіра і взаємоповага, добрі вчинки і бажання допомогти нужденним", - зазначала начальник відділу соціальної роботи РЦСССДМ Тетяна Несторяк при врученні новорічних подарунків дітям, з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Всього даним заходом охоплено 50 дітей

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 391 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: