Головна » 2013 » Серпень » 29 » Нарада ФСР
17:17
Нарада ФСР

Путильський районний центр соціальних служб для сімї,

 дітей та молоді

 

Дата проведення:                                             29 серпня 2013 року

Час проведення:                                               10.00 -12.00

Місце проведення:зал засідань районної ради, ІІ поверх адмінбудинку

Категорія:                                       фахівці з соціальної роботи

Кількість:                                       20 осіб 

 

План наради-навчання

при в.о.директора Путильського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді

1.      Моніторинг діяльності ФСР за серпень 2013 року

2.      Ознайомлення з Рішення консультаційної та методичної ради при Чернівецькому обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді         08.08.2013р.



Питання/доручення

Рішення

Щодо соціального супроводу сімей, в яких виховуються неповнолітні діти (ПС, ДБСТ, СЖО)

З метою налагодження позитивної співпраці між ЦСССДМ області та сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах, а також зменшення негативних проявів у цих сім’ях, переглянути договори соціального супроводу сімей щодо обов’язкового повідомлення ЦСССДМ про від’їзд на відпочинок чи зміну місця проживання.

Про  попередження негативних проявів у громаді

Організувати діяльність фахівців із соціальної роботи в напрямку попередження негативних проявів у громаді та прогнозування складних життєвих обставин в сім’ях.

Про діяльність фахівців із соціальної роботи

3.1. Посилити контроль за діяльністю фахівців із соціальної роботи, а також посилити вимоги до посадових обов’язків .

3.2. Запровадити систему постійного підвищення кваліфікації фахівців із соціальної роботи.

Про навчання в багатопрофільному ліцеї №4

Сприяти направленню талановитих дітей, які виховуються в багатодітних сімях, та сімях СЖО на навчання до багатопрофільного ліцею №4 м. Чернівців.

Про осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Здійснювати облік осіб з числа сиріт, які навчаються у вищих навчальних закладах району/міста.

Про виконавчу дисципліну

6.2. При виконанні розпорядчих документів, листів, доручень Мінсоцполітики, облдержадміністрації, ОЦСССДМ та інших органів вищого рівня приділяти увагу якості та змісту поданої інформації.

3.Аналіз прогнозованих показників щодо пропаганди альтернативних форм сімейного виховання, підведення підсумків проведення акції щодо рекрутування прийомних батьків у ПС «Чужих дітей не буває – всі вони НАШІ»

4.Аналіз виконання ФСР упродовж серпня 2013 року контрольних документів. Стан виконавчої та трудової дисципліни.

5.  Підведення підсумків проведення оздоровчої кампанії (підбір дітей в табори обласного значення) та підсумків фотоконкурсу «УКРАЇНЦЯМИ МИ НАРОДИЛИСЯ!», присвячений Дню Незалежності України.

6. Про організацію та проведення Всеукраїнського рейду «Урок» по територіальних громадах району та акції «Шкільний портфель» в рамках рейду

7. Про виконання низки документів ОЦСССДМ, які надійшли в серпні

8. Про підготовку відомчо-статистичних звітів за 9 місяців 2013 року

9. Різне.

 

 

29.08.2013 року                                                    № ___________

Протокол доручень

даних в.о. директора Путильського РЦСССДМ на нараді 29.08.2013 року

1. Забезпечити в кожній територіальній громаді здійснення соціального супроводу сімей та осіб, які опинились у складних життєвих обставинах та не можуть самостійно їх подолати, за умови згоди на те отримувача послуг.                     Термін:  постійно, інформувати щоквартально до 20 числа місяця

2. Залучати до роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, відповідних  у територіальній громаді суб’єктів соціальної роботи.                                                                        

3. Забезпечити 100% інформування населення громади про послуги, які  надаються фахівцями з соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

4. Активно долучитися до проведення в навчальних закладах району Всеукраїнського рейду «Урок»,  фахівці із соціальної роботи повинні забезпечити здійснення соціальної роботи із сім’ями з дітьми, в яких діти не вчасно приступили до навчання.                                                (з  26.08 по 10.09.2013р.)

5. Спільно з депутатами місцевих органів самоврядування вивчити умови проживання дітей з функціонально-неспроможних сімей, які перебувають у складних умовах , скласти відповідні акти; з метою надання цим дітям адресної допомоги в рамках благодійної акції «Урок»              ( до 10.09.2013) 
6 . З метою запобігання бродяжництва, жебрацтва, злочинності серед учнів в загальноосвітніх навчальних закладах щоденно аналізувати причини ухилення учнів від навчання (особливо дітей групи «ризику»)
7. Провести роз’яснювальну роботу (ФСР) з батьками про адміністративну та кримінальну відповідальність за ухилення від виховання неповнолітніх. Порушувати клопотання перед органами самоврядування по питанню притягнення до відповідальності тих батьків, які не створюють на
лежні умови для проживання та навчання дітей.
8.Про підсумки проведення даного рейду інформувати РЦСССДМ до 10.09; 10.10; 10.12.2013 року

8.1 Подати у РЦСССДМ оперативну інформацію щодо організованого початку нового навчального року за формою:

- всього учнів -____; - приступили до занять -___; - не приступили до занять з поважних причин -____

- не приступили до занять без поважних причин – к-ть, конкретно ПІБ, клас

- кількість учнів окремо 1-го, 10-го та 11-го класів.    В телефонному режимі 02.09.2013 р. до 09.30.

8.2. Подати у РЦСССДМ списки учнів, які не відвідують школу станом на 05.09.13 р. та списки неповнолітніх, які не навчаються для здобуття загальної середньої освіти у 2013-2014 н. р.

9. Спільно з адміністраціями ЗОШ та НВК проаналізувати стан працевлаштування випускників 9-х, 11-х класів.                                                                                                                             (до 25.09.2013 р)

10. Провести профілактичну роботу з дітьми, які не відвідували школу або мали багато пропусків, та їх батьками з метою виявлення і усунення причин невідвідування та повернення неповнолітніх до школи.

                                                                                                          вересень, 2013 р.

11. Посилити роботу щодо виявлення та залучення до школи дітей, які не навчалися.            Постійно.

12. Посилити профорієнтаційну роботу серед неповнолітніх, які здобули базову освіту, з метою здобуття ними загальної середньої освіти в класах з вечірньою та заочною формами навчання.     Постійно.

13. Вивчити умови проживання дітей, які перебувають у складних життєвих умовах та з метою надання їм адресної допомоги    .                                                                                        Серпень – вересень, 2013 р.

14. Своєчасно виявляти сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах та інформувати про виявлені факти всіх суб’єктів соціальної роботи.                                                                    Постійно.

15. Надавати в телефонному режимі оперативну інформацію про дітей, які не відвідували школу без поважних причин протягом тижня. Щопонеділка за попередній тиждень протягом вересня-жовтня 2013.

16. Надавати письмову інформацію про дітей, які не відвідують школу без поважних причин  із зазначенням обсягу  проведених заходів з метою повернення та залучення неповнолітніх до школи.

                                                                               До 30 числа вересня 2013 року

17. Інформувати  негайно ( упродовж дня) центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді про сім’ї, батьків або осіб, які їх замінюють, що мають тривалу хворобу, яка перешкоджає їм виконувати батьківські обов’язки, або порушують права і обмежують законні інтереси дитини, ухиляються або не виконують батьківські обов’язки у зв’язку зі зловживанням алкоголю, вживанням наркотичних засобів, психотропних речовин тощо.                                                                                         Термін:  постійно

18. Посилити заходи  (ініціювати перед виконкомами  с/р та депутатським корпусом рейди-перевірки) щодо недопущення продажу неповнолітнім алкоголю та тютюнових виробів, попередження пияцтва та вживання наркотичних засобів дітьми та молоддю.                                                  Термін:  постійно

19. Посилити особисту відповідальність щодо виконання контрольних документів та доручень директора в зазначені терміни.

В.о. директора центру                                                                                                           Н.Фіцич

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 1056 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: