Головна » 2013 » Липень » 3 » Нарада ФСР району
09:11
Нарада ФСР району

  

За організації Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участю керівника апарату райдержадміністрації М.Яків’юк, фахівців із соціальної роботи  02.07.2013 р. проведено розширену нараду на тему «Форми та методи роботи фахівців соціальної роботи, оцінка потреб, надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводу сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах». 

Керівник РЦСССДМ  доповіла, що з метою вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами вразливих категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та своєчасного надання їм підтримки, на виконання доручення Президента України та доручення Кабінету Міністрів України в районі введено 22 посади фахівців соціальної роботи. Під час наради проведено аналіз їх роботи та наявні результати  за перше півріччя поточного року.   

Ковальчук О.В. розповіла про результативність співпраці у вирішенні питання профілактики насильства у сім'ях/

Протягом наради фахівців із соціальних послуг спрямовано на надання допомоги, в разі якщо сім’я цього потребує. З метою раннього виявлення проблем в сім’ях поставлено завдання познайомитися з кожною сім’єю – побачити наявні проблеми та недоліки, при необхідності скласти акти соціального інспектування.

  

  

Очільниця районного центру поінформувала про зміни в соціальному законодавстві. Так, готується документ «Стандарти надання соціальних послуг сім’ям у складних життєвих обставинах», відповідно до якого зміниться визначення сім’ї, що перебуває в складних життєвих обставинах.  В найближчому часі буде доповнено перелік категорій сімей, які знаходяться в СЖО.

Акцентовано увагу фахівців на те, що проголошені соціальні ініціативи Президента України, в частині  розвитку сімейних форм виховання, необхідно посилено реалізовувати в районі. Зокрема, особливу увагу необхідно приділити створенню прийомних сімей, будинків сімейного типу. Задля цього планується створити картотеку бажаючих взяти дитину на виховання, активно проводитиметься реклама сімейних форм влаштування.

Категорія: Заходи | Переглядів: 544 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Irka  
0
Кожен фахівець із соціальної роботи презентував свою роботу в територіальній громаді

2 КОЛЯН  
1
Мультимедия... наверно интересно било...)))

1 Anhelika  
1
Кожен ФСР презетував себе? Свою роботу чи як?

Ім`я *:
Email *:
Код *: