Головна » 2013 » Березень » 1 » Нарада-навчання для фахівців із соціальної роботи РЦСССДМ
10:05
Нарада-навчання для фахівців із соціальної роботи РЦСССДМ

РЦСССДМ інформує

 «26» лютого Путильським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано нарада-навчання для фахівців із соціальної роботи РЦСССДМ, які працюють на території сільських та селищної рад нашого району.

Метою наради-навчання було ознайомлення із змінами у законодавстві, які стосуються надання якісних соціальних послуг вразливим категоріям сімей, а також видів соціальних виплат, та порядку їх оформлення. До участі  було запрошено керівника апарату районної державної адміністрації М.Яківюк та в.о. завідуючого сектору з питань молоді та спорту О.Ковальчук.

Навчання було розпочато вступним словом керівника апарату РДА М. Яківюк про позитивні зрушення місцевої влади у сфері соціальної політики , основних напрямках  діяльності губернатора щодо реалізації державної соціальної політики .

  Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  довела до відома ФСР результати засідання методичної ради директорів при ОЦСССДМ, окреслила пріоритетні напрями роботи, акцентувала увагу на стані виконавчої та трудової дисципліни, покращенню роботи по ранньому виявленню сімей,які опинилися у складних життєвих обставинах, провела експрес-опитування щодо володіння нормативно-законодавчими знаннями,  правами та повноваженнями фахівців із соціальної роботи, а також наголосила на актуальності проведення подібних семінарів, адже саме наші фахівці займаються наданням адресної соціальної допомоги найуразливішому населенню в сільській місцевості, де люди, подекуди, навіть не знають про існування спеціалізованих установ та порядку звернення до них для отримання комплексу соціальних послуг. Тому надзвичайно важливим є постійне підвищення рівня поінформованості фахівців із соціальної роботи, для того, щоб вони, могли завжди надавати актуальну інформацію найуразливішим верствам населення на території закріпленої за ними сільської ради.

        Фахівці із соціальної роботи та спеціалісти РЦСССДМ, в свою чергу, задавали питання, консультувались щодо конкретних випадків, з якими їм доводиться стикатись у роботі.

        В.о. зав.сектору з питань молоді та спорту проаналізувала роботу ФСР з напрямку роботи щодо попередження насильства та жорстокого поводження в сімях за січень-лютий , подякувала  ФСР за оперативність та реагування. Ознайомила  присутніх з методикою О.Кочеткової щодо визначення ознак жорстокого поводження з дітьми. Фахівці із соціальної роботи та спеціалісти РЦСССДМ також брали участь в обговоренні нагальних проблем, що стосуються висвітлених питань, консультувались та отримували відповіді.

       Загалом учасники наради відзначили його практичну користь.    

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 1213 | Додав: Irka | Рейтинг: 10.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: