Головна » 2015 » Грудень » 1 » Народна мудрість говорить: попереджений – означає, озброєний!
19:52
Народна мудрість говорить: попереджений – означає, озброєний!

Народна мудрість говорить: попереджений – означає, озброєний!

          Працівники Путильського РЦСССДМ спільно з працівниками Путильської художньої школи одинадцятий рік поспіль проводять конкурс соціальної реклами «Люби, живи, пам’ятай!!!»(присвячений Міжнародному дню боротьби з ВІЛ/СНІДом). Цьогоріч на розгляд журі було подано 24 роботи , серед яких визначено 3 переможців, які відзначені медаллю та дипломами.

Протягом 30.11.- 01.12. було проведено вуличну акцію «Зупинимо ВІЛ/СНІД», з метою профілактики та інформування жителів району  щодо проблеми ВІЛ/СНІДу  до Всесвітнього Дня Боротьби з ВІЛ/СНІД (проводилась інформаційно-просвітницька робота, спрямована на інформування населення про ознаки хвороби ВІЛ/СНІДу, інформування щодо шляхів передачі даного захворювання та ризику інфікування, впливу на організм людини, засобів захисту. В ході роботи роздавались листівки з метою привернути більше уваги до проблеми ВІЛ/СНІД та засоби контрацепції). Охоплено різні верстви населення району – від учнів ЗОШ району до людей старшого покоління. Слід зауважити, що до проведення акції активно долучилися психологи та соціальні педагоги ЗОШ та НВК району, медичні працівники ФАПів

Як зазначила директор центру Марія Фокшек:« У наш час практично кожна людина чула про таку хворобу як ВІЛ/СНІД, проте чи буде цих знань достатньо для того, щоб уберегти себе та своїх рідних?  Інфікуватися ВІЛ може кожен, незалежно від статі, віку, сексуальної орієнтації, матеріального становища чи приналежності до окремої соціальної групи. Це безжальна та підступна хвороба, яка може затаїтися в організмі та проявити себе лише через декілька років. На жаль, на сьогодні ВІЛ-інфекція не має радикальних засобів лікування, тому головною зброєю в боротьбі з поширенням вірусу є попередження нових випадків інфікування. Ми повинні зробити все для захисту молоді сьогодні, щоб вона не стала статистикою завтра. »

Довідково: СНІД — особливо небезпечна інфекційна хвороба, яка через відсутність у даний час специфічних методів профілактики та ефективних методів лікування призводить до смерті. Масове розповсюдження цієї хвороби в усьому світі та Україні створює загрозу особистості та громадськості. Розпочавшись з поодиноких випадків інфікування ВІЛ та захворювань на СНІД наприкінці 80-х років минулого століття, пандемія охопила всі країни і континенти. 

       Вивчення причин, що обумовили швидкий розвиток епідемії ВІЛ/СНІД на теренах України, дозволило прийти до висновку, що важливу роль в даному процесі відіграють соціально-економічні передумови, які сприяють негативним проявам в суспільстві, передусім росту наркоманії, комерційного сексу, хвороб, що передаються статевим шляхом.

      ВІЛ/СНІД являє собою багатогранну проблему і медичні аспекти складають лише певну її частину.

        Проблема ВІЛ/СНІДу продовжує бути одним з пріоритетних завдань держави в галузі охорони здоров’я населення. 

     Розширення масштабів заходів, які проводяться в Україні щодо протидії, їхня спрямованість та епідеміологічна доцільність, свідчать про увагу держави до проблеми ВІЛ/СНІДу. Об’єднання зусиль усього суспільства, використання позитивного світового досвіду, залучення спонсорів та благодійних організацій, підтримка людей, що вже уражені хворобою і живуть з нею, стануть могутнім імпульсом у широкому громадському русі за здоровий спосіб життя, а відтак у профілактиці ВІЛ/СНІДу. 

Категорія: Заходи | Переглядів: 467 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: