Головна » 2013 » Листопад » 19 » Насильство в сім’ї – проблема сучасного суспільства
23:46
Насильство в сім’ї – проблема сучасного суспільства


Насильство в сім’ї – проблема сучасного суспільства

     Тема попередження сімейного насильства вже багато років знаходиться у центрі громадського обговорення. Нажаль, саме насильство є однією з характеристик сучасного суспільства.

Найбільш гостро проблема насильства в сім’ї постає по відношенню до неповнолітніх громадян. Жорстоке поводження із дітьми в сім’ ї не така вже й рідкість. Часто, плутаючи методи виховання із звичайним насильством, батьки намагаються бути «розпорядниками» життя власної дитини. Але діти дуже вразливі, тому не можуть правильно оцінити ситуацію та захистити себе від насильства.

     Так, з метою попередження та профілактики насильства в сім’ї, 19 листопада 2013 року, Путильським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з представниками служби у справах дітей (Жуковська Т.Ю.), сектору у справах молоді та спорту (Якивюк М.М.)  було  здійснено виїзд в Усть-Путильську територіальну громаду , де проведені заходи на тему: „Прояви насильства в сім’ї: масштаби розповсюдження та можливі міри профілактики”. Заходи проводились на базі Усть-Путильської с/р, окремих сім’ях СОСЖО та ДНЗ.

Неповнолітнім, членам СОСЖО було роз’яснено їх права та свободи, які гарантує законодавство України, правила безпеки у випадку фізичного, психологічного та інших видів насильства.

    З метою визначення мікроклімату в сім’ї та виявлення випадків насилля щодо неповнолітніх, було проведено анонімне анкетування. Також були роздані буклети з адресами та телефонами організацій, до яких можна звернутися за допомогою у випадку насильства в сім’ї.

     Основною метою проведення таких заходів є бажання донести до неповнолітніх та членів сімей СЖО, що ніхто, ніколи і ні за яких обставин не має стати жертвою домашнього насильства, бо насильство – це злочин, а за злочин треба відповідати !

 

 

 

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 611 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: