Головна » 2017 » Вересень » 1 » Наставництво, як технологія супроводу дітей – сиріт, та дітей які залишилися без батьківського піклування.
14:19
Наставництво, як технологія супроводу дітей – сиріт, та дітей які залишилися без батьківського піклування.

В Україні функціонує майже 770 закладів інтернатного типу, в яких перебуває більше 100 тисяч дітей – сиріт та дітей, які позбавлені батьківського піклування. Багато дітей, які проживають в інтернатах, з різних причин не можуть бути усиновленими. Їм не знайомі, здавалось би, елементарні речі… Поряд з ними немає людини, до якої вони могли б звернутися за порадою та допомогою і, ці діти залишаються надзвичайно самотніми та беззахисними. Як результат, діти не підготовлені до самостійного життя, тому, більшість з них після виходу з інтернату ведуть асоціальний спосіб життя. Але нещодавно набула чинності Постанова Кабінету Міністрів України «Про наставництво над дитиною», отож можливість допомогти такій дитині – тепер доступна кожному.

Стати наставником означає стати турботливим другом, готовим присвятити дитині з інтернату свій час, знання і досвід. Наставник повинен мати повних 18 років, бажання допомагати іншим, слухати, бути терплячим і, звісно ж, любити дітей.

На практиці це виглядає так: за людиною, яка бажає стати наставником, закріплюється одна дитина-сирота, до якої слід приїздити в інтернат, проводити з нею час, гратися, спілкуватися, вчити елементарним навичкам життя. Наприклад, приготувати разом їжу, розповісти про економію коштів, поговорити про майбутню професію, допомогти в особистих проблемах чи конфліктах та інше. Словом, підготувати дитину-сироту до дорослого самостійного життя та соціальної адаптації.

Ми хочемо, щоб кожна дитина-сирота мала свого Наставника! Пам'ятайте - одна година Вашого часу на місяць може змінити чиєсь життя назавжди.

За більш детальною інформацією звертайтесь до Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді ( вул. Українська ,180) тел. 2-22-12

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 263 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: