Головна » 2013 » Липень » 23 » Нова модель роботи ФАХІВЦІВ з соціальної роботи
10:42
Нова модель роботи ФАХІВЦІВ з соціальної роботи

Мінсоцполітики розробило нову модель роботи Фахівців соціальної роботи, які співпрацюватимуть з іншими спеціалістами, що дасть можливість зробити соціальні послуги якісними, доступними та своєчасними. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час колегії Мінсоцполітики. 


«Ми ставимо перед собою завдання зробити соціальні послуги якісними, доступними та своєчасними. З цією метою розроблена нова модель роботи Фахівців соціальної сфери», – зазначила Наталія Королевська. 

Вона нагадала, що у 2012 році було запроваджено інститут Фахівців соціальних робіт (ФСР). «На відміну від старої схеми, де в центрі надання послуг був соціальний працівник в офісі, ми пропонуємо замінити «кімнатних посадовців» на фахівців соціальної роботи, які повинні працювати безпосередньо в громадах. Фахівці соціальної роботи повинні щільно і постійно працювати з громадянами задля виявлення людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Не людина має йти по допомогу, а фахівець до людей», - сказала Міністр.

За її словами, нова модель поєднає роботу фахівців соціальної роботи з іншими спеціалістами соціальної сфери. «Такий спеціаліст водночас виконує три ролі: помічника-постачальника соціальних послуг, координатора ведення конкретного випадку та представника інтересів клієнта в інших установах. Окрім фахівців соціальної роботи до процесу буде залучено весь штат соціальних працівників країни – майже 100 тисяч спеціалістів», – відзначила вона.

Серед них майже 15 тисяч спеціалістів з управлінь та відділів соціального захисту населення, майже 60 тисяч – з територіальних центрів соціального обслуговування та понад 16 тисяч – з центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

«Цю модель роботи Фахівців було розроблено на виконання соціальних ініціатив Президента та затверджено на сьогоднішній колегії. Наступний крок – розробка необхідної нормативно-правової бази для її практичної реалізації», – наголосила Наталія Королевська.

Переглядів: 627 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: