Головна » 2013 » Грудень » 19 » «Отримай подарунок від св. Миколая»
10:09
«Отримай подарунок від св. Миколая»


Грудень – місяць довгоочікуваних, загадкових та чарівних свят. В Україні, за традицією, 19 грудня в день Святого Миколая батьки вночі кладуть дітям подарунки під подушки, зберігаючи у таємниці свою причетність до подарунків, для того, щоб діти вірили у чудо, звершуване святим Миколаєм і вчилися милосердя в святого.

Діти вірять, що у ніч з 18 на 19 грудня Святий Миколай опускається срібною вервечкою з неба на засніжену землю і кладе під подушку або в черевичок дитині, що заснула, свої небесні дарунки.

Традиційно Путильським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з соціальними працівниками територіального центру було зорганізовано в усіх територіальних громадах району благодійну акцію «Отримай подарунок від св. Миколая»  в рамках постійно діючої акції «Байдужих серед нас. net» (щороку все більше небайдужих людей активно підтримують дану акцію та допомагають родинам у скруті.)

В якості Миколая виступили фахівці з соціальної роботи Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які завітали до дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими потребами та дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Вони розповіли дітлахам про життя Святого Миколая, вивчили «абетку ввічливості» та провели рухливі естафети. Від імені Святого Миколая подарували дітлахам солодкі новорічні подарунки, а діти, натомість, привітали їх віршами, піснями - чим забезпечили веселий настрій та масу позитивних емоцій.


І на завершення, інколи ми самі маємо створювати дива з тим, щоб віра в добро і в людяність жила. Добре те, що в цей такий неординарний час знаходяться люди, які наслідуючи Святого Миколая, допомагають тим, хто найбільше цього потребує. Ми висловлюємо велику вдячність нашим спонсорам, всім, хто залишився небайдужим і допоміг створити чарівне свято Миколая для діток Путильщини.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 460 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: