Головна » 2014 » Грудень » 9 » ПІДСУМОВАНО РЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ «ЛЮБИ, ЖИВИ, ПАМ’ЯТАЙ!!!»
19:59
ПІДСУМОВАНО РЕЗУЛЬТАТИ КОНКУРСУ «ЛЮБИ, ЖИВИ, ПАМ’ЯТАЙ!!!»

 

ПІДСУМОВАНО РЕЗУЛЬТАТИ Х РАЙОННОГО КОНКУРСУ СОЦІАЛЬНИХ ПРОЕКТІВ (МАЛЮНКІВ, ПЛАКАТІВ) СЕРЕД УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ НА ТЕМУ: «ЛЮБИ, ЖИВИ, ПАМ’ЯТАЙ!!!»

В рамках Всесвітнього дня боротьби із ВІЛ/СНІДом соціальні служби району вкотре нагадали молоді про небезпеку вірусу, як вберегтися від інфікування, які шляхи зараження є найбільш розповсюдженими. А переконувати легше реальними фактами і, на жаль, вражаючими цифрами.

Використовуючи різні види роз’яснювальної роботи, працівники районного центру соціальних служб для сімꞌї дітей та молоді,сектор молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації інформували учнівську молодь району про симптоми цих небезпечних хвороб та шляхи запобігання їх розповсюдження.

Вже 10 рік поспіль, на Путильщині, єдиному з поміж інших районів області, проводиться районний конкурс соціальних проектів (малюнків, плакатів) серед учнівської молоді на тему: «Люби, живи, пам’ятай». Конкурс зорганізовано  Путильською художньою школою,  районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  сектором  з питань молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та  Чернівецьким міським благодійним фондом «Нова сім’я». Метою конкурсу є пропаганда здорового способу життя шляхом підвищення поінформованості підлітків, формування в учнівської молоді особистих ресурсів, які перешкоджають вживанню наркотичних та психотропних речовин, що запобігають поширенню ВІЛ/СНІДу,  виявлення та підтримка творчо обдарованої молоді. В конкурсі взяли участь діти віком  від 10 до 12 років – перша вікова категорія, від 13 -15 років – друга категорія та третя - від 16 і старше.

Всього на участь в конкурсі було заявлено 102 роботи учнів загальноосвітніх закладів. З поміж них найактивнішими учасниками стали вихованці Розтоківської, Яблуницької, Замогильної, Путильської, Сергіївської загальноосвітніх шкіл, Путильської гімназії, Мариничівського НВК «Родина».

Журі визначило переможців у кожній з вікових номінацій (із уточненим переліком  переможців можна ознайомитись звернувшись до РЦСССДМ). Всі переможці, згідно призових місць, отримають дипломами, медалі та цінні подарунки. Решта учасників – грамотами за активну участь в конкурсі.

В районному центрі соціальних служб для сімꞌї дітей та молоді з приємністю відмічають, що обізнаність стосовно проблеми ВІЛ/СНІДу, серед учнівської молоді, з року в рік зростає. Через стилізовано-художню форму кожен учасник для себе та для оточуючих  зміг донесли думку, що вакцини проти СНІДу не існує, єдиним способом запобігти інфекції - уникнути ситуацій, що несуть ризик зараження.

Пам’ятаймо, уберегтися від СНІДу можна, а вилікуватися – ні. Бережіть себе і своїх рідних. Не позбавляйте підтримки тих, хто її потребує. І будьте здорові.

Категорія: Заходи | Переглядів: 498 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: