Головна » 2019 » Травень » 28 » Підвищили свій фаховий рівень в обласному семінарі
17:55
Підвищили свій фаховий рівень в обласному семінарі

27-28 травня 2019 року Чернівецький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у приміщенні Чернівецького відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» провів семінар для працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і закладів соціального обслуговування області на тему: «Профілактика та протидія насильству в сім’ї».
Метою навчального семінару є підвищення фахового рівня працівників щодо запобіганню домашньому насильству та насильства за ознакою статі, надання психологічної, інформаційної та юридичної допомоги жертвам домашнього насильства. В даному двох денному семінарі взяли участь директор Путильського РЦСССДМ Марія фокшек та начальник відділу соціальної роботи РЦСССДМ Тетяна Несторяк

На початку семінару в. о. директора Діана Савич підкреслила актуальність проблеми та наголосила на необхідності здійснення якісної соціальної роботи з особами постраждалими від домашнього насильства та насильства за ознакою статі місцевих рівнях.
Практичний психолог Чернівецького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мирослава Ткачук ознайомила із функціями та повноваженнями суб’єктів взаємодії, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, представила учасникам соціально-психологічні чинниками та причинами вчинення домашнього насильства, алгоритму роботи з попередження насильства та жорстокого поводження з дітьми. В процесі роботи учасниками тренінгу, були опрацьовані законодавчі акти та нормативно-правові документи, які регламентують державну політики у даній сфері.
Директор Чернівецького обласного центру соціально-психологічної допомоги Анатолій Хомік розповів про досвід роботи закладу з особами, що постраждали від домашнього насильства. У своєму виступі Анатолій Миколайович особливу увагу звернув на застосування спеціальних заходів, щодо протидії домашньому насильству, згідно статті 24 Закону, такі як терміновий заборонний та обмежувальний припис стосовно кривдника, взяття на профілактичний облік кривдника та проведення з ним профілактичної роботи, направлення кривдника на проходження колекційної програми для кривдників.
План семінару-тренінгу включав практичну роботу учасників в групах, обмін досвідом та презентацією напрацювань. Загалом у семінарі взяли участь 21 особа.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 241 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: