Головна » 2012 » Грудень » 1 » Пильність громади – перший крок до подолання кризовості у родині
23:00
Пильність громади – перший крок до подолання кризовості у родині

29 листопада 2012 року

Пильність  громади – перший крок до подолання кризовості у родині

Проведено нараду-навчання  районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді на тему: "Узгодження  інформації про облік сімей і дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та здійснення звірки статистичних даних". В даному заході взяли участь голова районної державної адміністрації Сафроняк В.Т., заступник начальника МР КВІ ВДПСУ Горбан А.І., начальник служби у справах дітей Фрасинюк Т.М., в.о. завідувача сектору молоді та спорту відділу освіти райдержадміністрації Ковальчук О. В.

Мета заходу - оптимізація в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України діяльності фахівців із соціальної роботи, яких було введено до штату районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді із забезпечення адресної допомоги вразливим категоріям населення, та налагодження співпраці з головами територіальних громад району та суб’єктами соціальної роботи на селах.

Голова районної державної адміністрації Сафроняк В.Т. наголосив фахівцям на забезпеченні ефективної соціальної допомоги вразливим категоріям населення територіальних громад, зосередив увагу на ранній профілактиці сімейного неблагополуччя та тісній взаємодії всіх суб’єктів соціальної роботи на селі, в кожній громаді щодо вирішення проблем людей.

Начальник КВІ Горбан А.І. доповів ситуацію щодо соціальної роботи та соціальній ресоціалізації молоді, яка засуджена до покарань без позбавлення волі.

Ковальчук О.В. подякувала присутнім за тісну співпрацю фахівцям та швидке і якісне реагування на заяви потерпілих. Вона проаналізувала ситуацію з питання насильства та жорстокого поводження по району.

Директор РЦСССДМ М.І. Фокшек доповіла про роботу з сім'ями, що перебувають у складних життєвих обставинах. Складні життєві обставини - поняття широке та багатостороннє. Особливого значення це поняття набуває тоді, коли мова йде про дитину, позбавлену батьківського піклування. В таких випадках "складні життєві обставини" мають неприємну тенденцію накопичуватися та з`являтися в самих непередбачуваних формах. Так, на обліку в центрі соціальних служб перебуває  35   сімей цієї категорії. Кількість кризових сімей у районі  зростає за рахунок безробіття та масової алкоголізації дорослого населення неспроможних сімей . У членів цих сімей виникають проблеми з працевлаштуванням та матеріальним забезпеченням сімей.  Фахівцями із соціальної роботи виявлено значну частину мешканців територіальної громади, які ігнорують своїми батьківськими обов’язками. Частина робочого часу нововведених працівників витрачається на перевірку даних від відповідних організацій і установ про пітвердження статусу СЖО, профілактика насильства та правопорушень, пропаганда альтернативних форм сімейного виховання та здорового способу життя, терміни проживання дітей з одним із батьків, уточнення даних про склад сімей  Директор повідомила про індивідуальні підходи до роботи з сім'ями, що перебувають в складних життєвих обставинах, співпрацю у цьому напрямку голів виконкомів  і фахівців з соціальної роботи в кожному окремому селі., а також наголосила  на необхідності активізувати залучення територіальних громад до вирішення  проблем сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Про облік  сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, розповіла головний спеціаліст Путильського РЦСССДМ Н.І. Фіцич. Зокрема, вона проінформувала про проведену роз'яснювальну роботу з  громадськістю району про те, які заходи слід вживати для запобігання  раннього соціального сирітства, влаштування та соціальний супровід сімей найуразливіших категорій. Також вона розповіла про роботу фахівців з соціальної роботи з сім'ями, що знаходяться у кризовому стані.

Начальник служби у справах дітей доповіла про проведену роботу зі звірки  наявної статистичної інформації  служби у справах дітей та РЦСССДМ. Проаналізовано дані про облік дітей із сімей, що перебувають  в складних життєвих обставинах, і перебувають на профілактичному обліку та занесені до банку даних сімей в СЖО у Путильському районному ЦСССДМ.

В ході наради обговорено заходи на грудень 2012 р.по наданню допомоги окремим сім'ям та стан залучення дітей до навчальних занять в загальноосвітніх школах району, участі делегації дітей з особливими потребами в обласному фестивалі « Сузіря надій », залучення до акцій « Люби, живи, пам’ятай!!! », « Подарунок від св.. Миколая », «Радість у дім кожної дитини»

Категорія: Заходи | Переглядів: 692 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: