Головна » 2013 » Вересень » 6 » Планове навчання фахівців із соціальної роботи
08:58
Планове навчання фахівців із соціальної роботи

Планове навчання фахівців із соціальної роботи

   

                5 вересня 2013 р. спеціалістами Путильського  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено планове навчання фахівців із соціальної роботи центру за участю керівника апарату РДА Яківюк М.В., яка наголосила на важливості соціально-профілактичної роботи фахівця, раннього виявлення складних життєвих обставин і їх попередження. 

Директором центру Фокшек М.І. було зроблено моніторинг роботи фахівців із соціальної роботи в рамках рейду «Урок», проаналізовано успіхи та недоліки. Особливу увагу Марія Іллівна наголосила на врахування зауважень та виправлення недоліків, вказаних під час супервізій здійснення соціального супроводу сімей у складних життєвих обставинах та на дотриманні Закону України «Про захист персональних даних» та необхідність письмового підтвердження згоди на обробку персональних даних.     Вона також вкотре акцентувала увагу на  дотриманні законодавства України, зокрема Закону про соціальну роботу, Закону про соціальні послуги, Порядку здійснення соціального інспектування сімей, дітей та молоді, які перебувають в складних життєвих обставинах, Порядку здійснення соціального супроводу сімей та осіб, Інструкції щодо здійснення та обліку соціального супроводу сімей та осіб, Порядку взаємодії суб’єктів соціальної роботи, Примірного галузевого стандарту надання соціальних послуг сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах та недопустимості перевищення своїх повноважень при роботі з СОСЖО.

Фахівці з соціальної роботи ще раз детально опрацювали методику здійснення соціального інспектування та соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, особливу увагу звернувши на детальну оцінку потреб сім’ї і дитини з залученням всіх суб’єктів соціальної роботи. Було звернуто особливу увагу на соціальний супровід сімей, які виховують дитину з функціональними обмеженнями, адже часто вони залишаються наодинці зі своєю бідою, відчувають соціальну ізольованість та нетолерантне ставлення суспільства. 

    Головний спеціаліст служби у справах дітей Шутак М.С. надала методичні рекомендації щодо роботи з  дітьми та особами з числа дітей-сиріт, нормативні акти, які врегульовують питання постановки на квартирний облік та забезпечення житлом дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. Деталізувала на складі документів, які необхідні для постановки на квартирний облік.

    Фахівці обговорили досягнення і труднощі у роботі, обмінялись досвідом взаємодії з сільськими радами, залучення громади до підтримки сімей, адже для досягнення позитивного результату соціального супроводу часто не вистачає саме підтримки соціального оточення.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 738 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: