Головна » 2018 » Жовтень » 4 » Планові виїзди соціальних служб в територіальні громади району тривають…
12:02
Планові виїзди соціальних служб в територіальні громади району тривають…

       Представниками районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, соціальними працівниками територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) при виконкомах сільських рад, дільничними офіцерами поліції, соціальними педагогами ЗЗСО, членами виконкомів здійснено перевірку умов проживання та утримання неповнолітніх дітей в сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. Проте головним завданням цієї роботи – є скерування батьків та їх підтримка у всебічному забезпеченні потреб дітей, їх належному догляді та відповідальному вихованні. Відвідуючи родини, спеціалісти мультидисциплінарної команди звертають увагу на наявність опалювального матеріалу, продуктів харчування, одягу для дітей, забезпеченість їх іграшками, облаштування спальних місць чи місць для відпочинку.

      Так, протягом 28.09.2018 - 04.10.2018 року відвідали лише з цією метою 10 родин, в яких виховуються 44 дитини. Варто зазначити, що в переважній більшості батьки усвідомлюють та розуміють всю відповідальність за витрачання коштів, що держава надає для дітей та належному догляді за ними. Проте, в окремих сім’ях батьки ще й дотепер частину соціальної допомоги витрачають не за призначенням. В родині М. батько безробітній, мати – домогосподарка, семеро дітей частково забезпечені сезонним одягом, взуттям, не мають повноцінного харчування, не забезпечені паливом на зимовий період. Сім’я, яка перебуває в складних життєвих обставинах проживає в невеличкій кімнаті, яка потребує косметичного ремонту. Діти не мають місця для проведення дозвілля та окремих спальних місць. Батьки, за словами сусідів, епізодично зловживають спиртними напоями, ніде не працюють. Аналогічна ситуація ще в 3 сім’ях. В цих родинах проведена профілактична робота щодо необхідності працевлаштування працездатних членів сім'ї, ведення здорового способу життя, використання соціальних виплат за призначенням. Наголошено на відповідальності батьків щодо виховання та утримання дітей. Працівниками служби у справах дітей та районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було рекомендовано головам окремих територіальних громад активніше долучитися до  вирішення проблемних питань  сімей, з метою мінімізації складних життєвих обставин та запобіганню ранньому соціальному сирітству.

       Співпрацюючи із УПСЗН, соціальними працівниками ТЦСО (НСП), соціальними педагогами ЗЗСО ми разом проводимо роз’яснювальну роботу серед мам, щодо обов’язкового забезпечення потреб дітей , з секретарями та депутатами сільських, селищних рад – стосовно контролю за цільовим використанням коштів в сім’ях, особливо, які перебувають в складних життєвих обставинах. 

        Звичайно, робота в цьому напрямку буде результативною, коли не буде в родинах зловживання алкоголем, коли складним життєвим обставинам передуватиме їх недопущення – отож діяльність центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді і служби у справах дітей райдержадміністрації в сім’ях з дітьми й надалі буде спрямовуватися на раннє виявлення проблем та сприяння у їх вирішенні.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 259 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: