Головна » 2014 » Серпень » 8 » ПОДОЛАЄМО ГЕНДЕРНІ СТЕРЕОТИПИ
15:16
ПОДОЛАЄМО ГЕНДЕРНІ СТЕРЕОТИПИ

 

ПОДОЛАЄМО ГЕНДЕРНІ СТЕРЕОТИПИ

На жаль в нашому суспільстві переважає думка, що проблеми жорстокого поводження із членами сім’ї є внутрішньою проблемою цієї сім’ї і не потребують  втручання суспільства, а тим більше держави. Але саме право на захист від насильства над особою, особливо в сім’ї, є одним із найголовніших прав громадян та дітей зокрема.

Ще недавно в нашому суспільстві вважалося неприйнятним говорити відверто про насильство в сім’ї. Проте ця форма насильства існує давно і зустрічається досить часто. Невпевненість та боротьба часто постають у проявах насильства до тих людей, які поруч.

Особливо гострою проблемою є насильство над  жінками та дітьми. Реальність така, що вірогідність кривдження дітей є в усіх соціальних верствах та в усіх сім’ях на різних етапах розвитку. Діти — це майбутнє кожної держави. А тому фізичні та емоційні травми, які вони переживають, обкрадають суспільство та усіх його членів зокрема. Не завжди можна уникнути дитячих травм, але їхня мінімізація має стати важливою метою соціальної політики.

Станом на 06.08.2014 рік до сектору молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту і районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді надійшло 70 повідомлень про факти вчинення насильства. Всі факти перевірені про,що складені акти.

Протягом 06.08-07.08.2014 року працівниками РЦСССДМ та сектору молоді та спорту було здійснено 6 соціальних інспектувань в сімї, де були прояви вчинення насильства та жорстокого поводження в с. Плоска, Сергії, Селятин. Всім членам сімей було роз’яснено норми чинного законодавства. По закінченню  бесід було роздана соціально-рекламна продукція щодо  запобігання і попередження насильства в сім’ї.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 424 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: