Головна » 2016 » Серпень » 4 » Погляд на проблеми сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах
10:15
Погляд на проблеми сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах

На шпальтах районної газети “ Карпати” постійно висвітлюється робота соціальних служб – служби у справах дітей, районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молодв, управління соціального захисту, соціальних працівників територіального центру  соціального обслуговування…. з питань захисту прав дітей, сімей. Часто обурюють, іноді вражають та шокують історії родин, з якими стикаються вище перелічені служби.

 В останні роки вкрай актуальною стала проблема невиконання батьками обов'язків щодо виховання та догляду своїх дітей. Алкоголізм, малозабезпеченість, сімейне насильство породило таке явище як соціальне сирітство.

Більше 18 років я працюю у соціальній сфері і, спілкуючись з батьками із так званих “неблагополучних сімей”, я дійшла висновку, що їх низький моральний рівень, відверта байдужість до майбутнього власних дітей, відсутність елементарної правової культури, почуття безкарності призводить до безвідповідального, аморального ставлення до своїх власних дітей. Часто таке ставлення призводить до сімейних  драм та трагедій, де жертвами стають найнезахищеніші - діти. Традиції сімей та поведінка батьків, які ведуть аморальний спосіб життя в переважній більшості передається у спадок їх донькам та синам, які виростають у таких сім'ях, і так само стають безвідповідальними батьками. 

Практично у кожному селі нашого району є мінімум одна така родина. Як правило, вона не залишається поза увагою як представників сільської влади, так і працівників соціальної сфери (центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, управління соціального захисту населення, освітян, медиків). Проте, на мою думку, якщо батьки самі не бажають змінювати щось у своєму житті та не хочуть створювати належні умови для повноцінного життя та розвитку своїх дітей, ніяка допомога ззовні не допоможе родині вирішити складні життєві обставини.

Можливо хтось із таких батьків прочитає ці рядки та задумається над тим, що кожна дитина має право бути щасливою. Для цього не багато потрібно — лише любити її. То ж шановні батьки! Пам'ятайте, що ви – найважливіші люди у житті вашої дитини, тому підтримка, віра, любов і безпосередня участь у навчанні, вихованні та розвитку дитини є надзвичайно важливою для її майбутнього.

Будь ласка, приділяйте більше уваги духовно-моральному, культурному розвитку вашої дитини, – найбільшого чого вона потребує – це почуття захищеності та щирої любові, адже у дитинстві та юності дитина частково дивиться на світ вашими очима, нехай цей світ буде наповнений красою, добром, гармонією. Пам'ятайте, що у вас є найбільше диво на світі. Це диво — ваша дитина! 

Категорія: Заходи | Переглядів: 334 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: