Головна » 2014 » Липень » 4 » «ПОПЕРЕДЖЕННЯ НАСИЛЬСТВА – ОБОВ’ЯЗОК КОЖНОГО»
15:10
«ПОПЕРЕДЖЕННЯ НАСИЛЬСТВА – ОБОВ’ЯЗОК КОЖНОГО»

 «ПОПЕРЕДЖЕННЯ НАСИЛЬСТВА – ОБОВ’ЯЗОК КОЖНОГО»

З метою покращення роботи суб’єктів соціальної роботи району щодо попередження вчинення насильства в сім’ї сьогодні, 4 липня 2014 року, при першому заступнику голови райдержадміністрації Ларисі Скидан відбулась нарада за участю працівників районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей райдержадміністрації, сектору молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, представника районного відділу УМВС України в Чернівецькій області.  

Захід зорганізовано в рамках Всеукраїнської кампанії «Стоп насильству» з метою надання допомоги спеціалістам (суб’єктам соціальної роботи), які працюють з сім’ями, особами та  дітьми, спільного пошуку алгоритму рішення для подолання насильства, попередження його подальшого поширення та для надання ефективної фахової допомоги (впровадження корекційної програми) сім’ям, особам та дітям, які постраждали від насильства.

В центрі наголошують, що справа вкрай важлива та потребує постійного контролю з боку відповідних органів, адже станом на 30 червня поточного року в банку даних сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах з  питання насильства та жорстокого поводження перебувало 46 сімей. Всім їм  надано спектр соціальних послуг (юридична, психологічна, педагогічна, інформаційно-довідкова). Від здійснення соціального супроводу відмовились 45 сімей, 1 взята під соціальний супровід. Поряд з цим, впродовж І півріччя  надійшло 2 повідомлення щодо вчинення насильства відносно дітей або реальної загрози його вчинення.

В ході спільної наради розглянуто низку питань, зокрема обговорено спеціальні заходи з попередження насильства в сім’ї за законодавством України,  узагальнено інформацію щодо проведення заходів з попередження насильства  відповідними підрозділами органів внутрішніх справ України за І півріччя 2014 року, здійснено моделювання алгоритму дії щодо попередження насильства в сім’ї у взаємодії з іншими установами та організаціями.

Заключним блоком наради стала презентація програми соціально-психологічної корекції для осіб та дітей, які вчиняють насильство. По завершенню її учасники отримали методичні матеріали щодо впровадження корекційних програм та інші матеріали, що можуть бути використані під час діяльності уповноважених органів.

Підсумовуючи нараду перший заступник голови райдержадміністрації акцентувала увагу суб’єктів соціальної роботи, що багато служб працюють над проблемою захисту сімей, осіб та дітей від насильства і тільки об’єднавши спільні зусилля можна надати ефективну фахову допомогу жертвам насильства в сім‘ї та уникнути повторних звернень.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 469 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: