Головна » 2013 » Червень » 27 » «Порядок видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності громадян на ринку праці»
08:57
«Порядок видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності громадян на ринку праці»

    


26.06.2013 року    в  приміщенні  Путильського районного центру зайнятості відбулося засідання круглого столу  на тему «Порядок видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності громадян на ринку праці». У заході  взяли участь керівник апарату районної державної адміністрації - Яків’юк  М.В., начальник управління економіки – Гордей В.В., начальник відділу агропромислового розвитку – Слижук І.І., представники відділу   освіти, молоді та спорту Путильської райдержадміністрації, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники ринкоутворюючих підприємств району.  

Відкрив засідання круглого столу директор Путильського районного центру зайнятості Яківюк М.С. Він доповів про стан ринку праці району  та можливості служби  зайнятості щодо підвищення конкурентносроможності громадян на ринку праці. Також директор доповів  про Порядок видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності громадян на ринку праці. Він, зокрема,  зазначив, що Закон України «Про зайнятість населення» передбачив право громадян віком старше 45 років, страховий стаж яких не менше 15 років, та які мають професійно-технічну або вищу освіту, одноразово отримати «ваучер» для підтримання їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Конкретний механізм реалізації такої норми викладено у Постанові Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 року №207, якою затверджено Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, а також перелік професій, спеціальностей та напрямків підвищення кваліфікації, для навчання за якими може бути виданий ваучер. На підставі аналізу та прогнозу потреб галузей економіки у робочій силі до переліку включено професії для кадрового забезпечення таких пріоритетних галузей, як будівельна, агропромисловий комплекс, транспортна інфраструктура та інформаційні технології. Щороку цей список буде оновлюватися відповідно до потреб ринку праці. Оплата ваучера здійснюється за рахунок коштів Фонду соціального страхування на випадок безробіття. Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, на теперішній час – 11470 гривень.     

Вибір місця та форми навчання з переліку навчальних закладів, які мають ліцензію на діяльність з надання освітніх послуг буде здійснюватися особою самостійно. Навчання може здійснюватися як індивідуально так і в навчальних групах. Форми, за якими може здійснюватися перепідготовка чи підвищення кваліфікації за виданими ваучерами: денна, вечірня, заочна, дистанційна чи екстернат.

Учасники круглого столу в процесі роботи висловили свої пропозиції до даного Порядку, зокрема, розширення переліку професій, зменшення  віку осіб, які бажають отримати ваучер, тощо.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 622 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: