Головна » 2018 » Травень » 10 » Повага до прав людини обов’язкова умова пробаційної роботи
15:23
Повага до прав людини обов’язкова умова пробаційної роботи

10.05.2018 року працівники Путильського районного сектору з питань пробації Олеся Гордей та Тетяна Торак спільно з начальником «Путильського бюро правової допомоги» Світланою Карапко та директором Путильського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Марією Фокшек провели бесіду з клієнтами пробації метою якої було підвищити рівень розуміння прав людини, свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного.
Начальник Путильського районного сектору з питань пробації Олеся Гордей зазначила, що: «Права людини, що належать клієнтам пробації, не повинні порушуватися лише через минулу злочинну поведінку. З метою зниження ризиків вчинення рецидивного злочину та спричинення суттєвої шкоди, права умовно засуджених іноді повинні обмежуватися, але водночас повага до прав людини завжди має бути обов’язковою умовою пробаційної роботи. Права клієнтів пробації повинні бути обмежені в обсязі, не більшому, аніж це вимагає ціль покарання». В свою чергу начальник «Путильського бюро правової допомоги» Світлана Карапко додала, що: «Коли вимовляємо вираз «права людини», зазвичай йдеться про невеликий набір прав і свобод, які найчастіше називають фундаментальними правами та свободами. Без дотримання цих прав неможливе нормальне існування та розвиток людини в суспільстві. Часто їх також називають конституційними правами, тобто такими, що закріплені в конституціях держав. Адже кожна людина має право на життя, особисту недоторканність, рівність перед законом, право на працю та справедливу винагороду за неї, яка забезпечувала б гідні людини та її сім’ї умови існування, захист від безробіття, задовільний життєвий рівень, невтручання в особисте та сімейне життя, недоторканність житла, свободу думки, совісті і релігії, справедливий і неупереджений суд».
По завершенню заходу з кожним клієнтом пробації було проведено індивідуальну роботу відповідно його потребам та запитам.

 

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Заходи | Переглядів: 250 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: