Головна » 2016 » Липень » 1 » ПРАЦІВНИКИ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ РАЙОНУ ПРОВЕЛИ РЕЙД-ПЕРЕВІРКУ УМОВ ПРОЖИВАННЯ СІМЕЙ З ДІТЬМИ, ЩО ОПИНИЛИСЬ В СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ
17:40
ПРАЦІВНИКИ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ РАЙОНУ ПРОВЕЛИ РЕЙД-ПЕРЕВІРКУ УМОВ ПРОЖИВАННЯ СІМЕЙ З ДІТЬМИ, ЩО ОПИНИЛИСЬ В СКЛАДНИХ ЖИТТЄВИХ ОБСТАВИНАХ

1 липня комісією у складі працівників, Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, територіального центру надання соціальних послуг , служби у справах дітей райдержадміністрації та Шепітської сільської ради на території села Шепіт обстежено умови проживання 4 сімей, що опинились в складних життєвих обставинах і 2 сімей опікунів, а також здійснено перевірку використання державної соціальної допомоги при народженні дитини у 5 родинах.

В ході обстеження основна увага зверталась на наявність у дітей окремого спального місця, місця відпочинку та навчання, одягу відповідно до віку та сезону тощо. В ході проведення перевірки з’ясовувалось ставлення батьків до дітей, підходи до виховання і розвитку, наявність емоційного контакту між дітьми та батьками, психологічні проблеми у стосунках між членами сім'ї, проблеми у вихованні дітей. 

З батьками та опікунами проведено профілактичні бесіди щодо належного виховання, навчання, утримання дітей, щодо цільового використання одноразової грошової допомоги при народженні дітей та державної соціальної допомоги одиноким матерям, проінформовано про соціальні послуги, що можуть надаватись суб'єктами із соціального роботи та можливості оздоровлення та відпочинку дітей у літній період.

Увагу батьків/опікунів акцентовано також на алгоритмах їх дій в непередбачених ситуаціях – при грозі, при укусах змій та бджіл/ос.

За результатами обстежень комісією  зроблено висновок, що умови проживання усіх дітей у сім’ях є задовільними, порушень прав дітей не виявлено, батькам та опікунам рекомендовано надалі добросовісно виконувати свої обов’язки, дбати про дітей, їх здоров’я, фізичний, розумовий та духовний розвиток. Мікроклімат в сім’ях опікунів/піклувальників, стосунки між опікунами, піклувальниками, дітьми, які перебувають під опікою, піклуванням, позитивний. Опікуни, піклувальники виконують зобов’язання щодо здоров’я дітей, їх фізичного та морального розвитку.         Члени комісії побували з візитами в  родинах, що опинились в складних життєвих обставинах. Так, проведено візити до чотирьох сімей в селі Шепіт та двох сімей, що мешкають в селі Селятин. Під час візитів було встановлено, що, нажаль, не всі батьки дбають про поліпшення умов для проживання дітей,  їхні житлово-побутові умови потребують покращання, а саме ремонту та, в окремих сім’ях, елементарного прибирання.

З батьками було проведено профілактичні бесіди щодо необхідності покращення житлово-побутових умов для виховання та розвитку дітей. Також батькам  роз’яснено, що у разі ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків  щодо забезпечення необхідних умов утримання, навчання та виховання дитини, згідно статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, статті 59 Закону України „Про освіту”,  статті 166 Кримінального кодексу України, статті 150 Сімейного Кодексу України  їх буде притягнуто до відповідальності у встановленому законом порядку.

Тому, з метою підвищення виховного потенціалу батьків, створення належних житлово-побутових умов для виховання та розвитку дітей, відвідані сім’ї і надалі будуть перебувати на обліку СОЖО при РЦСССДМ. Головам виконавчих комітетів Шепітської та Селятинської сільських рад рекомендовано посилити контроль за умовами проживання дітей в  сім’ях СЖО.

Такі рейди-перевірки будуть проводитися й надалі з метою захисту прав дітей..

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 386 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: