Головна » 2013 » Червень » 14 » Працюємо на випередження
15:30
Працюємо на випередження

Працюємо на випередження

    Викорінення негараздів нашого сьогодення починається з виховання підростаючого покоління та вчасного виявлення серед населення груп так званого ризику виникнення соціальних проблем. І тут на допомогу батькам  приходять фахівці із соціальної  роботи  центру соціальних служб.   

       

Налагодивши співпрацю з громадою – дільничними  інспекторами та лікарями, просто небайдужими пересічними громадянами,  працівники Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді отримали можливість діяти не тільки на вирішення, а й на випередження складних життєвих ситуацій, що виникають  у багатьох  сім’ях із дітьми. 

    З цією метою центром розроблено низку профілактичних заходів, які за погодженням з відділом освіти, молоді та спорту,  проводять  фахівці в учнівських   колективах шкіл району. До такої роботи також залучаються представники організацій-партнерів центру.

    Зустрічі фахівців з підлітками відбуваються у виді  бесід, лекцій з елементами тренінгу, відеолекторіїв тощо  з використанням сучасних інтерактивних технологій подання та засвоєння інформації. На думку працівників центру, такі форми роботи з молоддю мають суттєві позитивні результати, адже вони розраховані не тільки на теперішній час, а й на перспективу.

    Тематика занять досить широка – це популяризація здорового способу життя, правова освіта молоді, протидія торгівлі людьми,  насильству в сім’ї, жорстокому поводженню з дітьми, профілактика правопорушень, тютюнокуріння, вживання алкогольних напоїв, наркотичних засобів, ВІЛ/СНІДУ, туберкульозу, інших соціально небезпечних хвороб, раннього соціального сирітства, виховання відповідального батьківства, толерантного ставлення до людей з особливими потребами та інше.

          Тільки за останній тиждень, з 10 по 14 червня, фахівцями центру проведено в 14 групових заходів з пропаганди здорового способу життя.  Працюючи з дітьми та молоддю, вони постійно підвищують свій освітній рівень, опановуючи нові  форми викладення матеріалу, що були би цікаві юнацькій аудиторії.

    Від початку  року працівниками Путильського районного ЦСССДМ було підготовлено та проведено 114 профілактичних групових заходи, якими охоплено _1793 особи із числа учнів.  У своїй діяльності центр спрямовує максимум зусиль на те, щоби запобігти виникненню і поширенню негативних явищ у суспільстві, адже легше не допустити лиха, ніж потім долати його інколи незворотні наслідки.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 520 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: