Головна » 2016 » Травень » 6 » Право дітей на сімейне виховання
20:11
Право дітей на сімейне виховання

       У середині травня у нашій країні, як і у більшості країн світу, відзначається День матері та Міжнародний день сім’ї. 
       Жінка споконвіку вважалася берегинею домашнього вогнища та сімейного затишку.

          Любов матері... Що може бути сокровенніше? Жінка-мати  – лаконічно, але водночас так багато... У нас підсвідомо живе довіра до неї, ми знаємо, що мати не відвернеться від своєї дитини, її любов сильніша за буденні образи. Ніхто так, як вона, не здатен відчути і зрозуміти зранену душу. Її серце щемить, коли дитині погано, вона співпереживає з нею, уміє поспівчувати. Уявляєте, який безмір любови в жінки, яка є Матір'ю для усіх нас!

          Величезну роль у вихованні дітей відіграє перша, найрідніша у світі людина  – рідна матір.

        Але виховати справжніх патріотів України, людей з великої букви можна тільки у родині, спільними зусиллями матері і батька. Тому в Україні родина завжди була основою суспільства, допомагала кожній людині зрозуміти та реалізувати свої власні можливості, подолати життєві негаразди, отримати підтримку та любов рідних.

         Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я.                  На жаль, ще часто можна зустріти дітей, які ніколи не відчували материнського тепла, надійного плеча батька, турботи бабусі та дідуся.

         Дітям, які не мають можливості виховуватись у біологічній родині, держава законодавчо гарантує право на сімейне виховання шляхом розвитку сімейних форм їх влаштування. Розвиток саме цих форм визнано життєво необхідною умовою виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

         Таким дітям може допомогти кожен, хто небайдужий.

         В Україні існує п’ять форм сімейного влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка (піклування), патронажна сімя, створення прийомної сім’ї  чи дитячого будинку сімейного типу.

         Так, сьогодні у нашому районі вже створено та функціонує 4 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу, у яких виховується 14 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

         За інформацією щодо сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Ви можете звернутись до районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (вул. Українська180, ІІІ поверх, тел. 2-22-12)

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 370 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: