Головна » 2017 » Вересень » 14 » Превентивний захід з старшокласниками Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ст.
14:54
Превентивний захід з старшокласниками Дихтинецької ЗОШ І-ІІІ ст.

Ось і скінчилися канікули у  багатьох школярів так і  їх батьків. Турбот побільшало:  треба щодня перевіряти уроки, скидати з сонного чада ковдру, тягти його в школу, і контроль  трохи треба посилити. Але, інколи трапляється так, що в результаті послаблення контролю влітку з боку дорослих школярі можуть потрапити в різні неприємні для них ситуації, про які потім довго шкодуватимуть.

 В рамках всеукраїнської акції «Відповідальність починається з тебе»,  з метою попередження та профілактики негативних проявів поведінки, правопорушень та злочинів спеціалістами районного ЦСССДМ(Фокшек М., Несторяк Т.) у тісному тандемі з представниками районного сектору з питань пробації (Гордей О., Торак Т.), дільничим офіцером поліції (Євдощук Ю.) вчора було проведено зустріч із шкільною молоддю (10 клас) в Дихтинецькій загальноосвітній школі,  в ході якої дітям було наголошено на відповідальності за протиправні дії та надано алгоритм дій при різних життєвих ситуаціях.

Дільничий офіцер поліції зазначила «на даний час залишається актуальною проблема підліткової та дитячої злочинності. Діти – наше майбутнє, так яке може бути майбутнє, якщо в такому ранньому віці вони стають на злочинний шлях. Нажаль окремі батьки не в змозі турбуватися належним чином про дітей. Багато підлітків стає на злочинний шлях із-за таких факторів: погане матеріальне забезпечення; відсутність батьків; перебування батьків за кордоном; різного роду залежності; неповна сім’я;насилля в родині; наявність друзів з кримінальним минулим; кримінальна компанія та ін.».

Начальник районного сектору з питань пробації  акцентувала увагу на тому, що «неповнолітні становлять таку вікову групу дітей, які перебувають в періоді психофізіологічного та соціального зростання, якому притаманне рольове експериментування. Через відсутність життєвого досвіду підліток не спроможній правильно оцінити ситуацію, що склалася, і, як наслідок, він вступає в конфлікт, що може призвести до порушення закону. Саме тому, спільними зусиллями ми маємо підтримати тих, хто цього потребує саме зараз та попередити потрапляння ними в неприємні життєві ситуації».

Директор РЦСССДМ у формі діалогу обговорила такі актуальні проблеми як ведення здорового способу життя, запобігання раннім вагітностям та абортам, відповідальність та наслідки протиправних дій!

Слід зауважити , що формат проведення даного заходу дуже сподобався старшокласникам і вони висловили думку про проведення таких зустрічей частіше. По завершенню дітям було запропоновано буклети. листівни соціального характеру.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 349 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: