Головна » 2018 » Грудень » 7 » Про обласний захід "Зоряні надії"
17:00
Про обласний захід "Зоряні надії"

Хто найбільш беззахисний та уразливий в будь-якому суспільстві та в будь-які часи? Діти. І особливо -  діти з особливими потребами й хворі діти ... Їм так потрібні: наш ЗАХИСТ, наше МИЛОСЕРДЯ, наша УВАГА, наша ДОБРОТА. Але більш за все цим діткам потрібна радість, якої вони позбавлені з самого дитинства перебуваючи у постійній компанії ліків та уколів. Забагато уваги не буває. Турботу, любов і піклування потребують усі без винятку. Але, найбільше, цього потрібно дітям з особливими потребами.

        Вже вкотре працівники Путильського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді щороку організовують поїздку групи дітей з проблемою інвалідності на обласний захід "Зоряні надії" (який організовує ОЦСССДМ), щоб хоч на одну мить наповнити дитячі очі світлом надії та віри! Хоч на один день зробити дітей щасливими!

        Мета святкового дійства полягала в тому, щоб подарувати справжнє веселе свято дітям, які так обмежені в спілкуванні з навколишнім середовищем. Кількість дітей, що відвідали захід: близько 200 (110 з районів області). Путильщину представила делегація у складі 10 діточок.

        Програма була дуже насиченою та цікавою. Спершу у фойє Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. О.Кобилянської дітей очікувала виставка творчих робіт. У заході взяла участь в.о.директора обласного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Діана Савич. Звертаючись до присутніх дітей, молодих осіб та батьків, які виховують дітей з особливими потребами, Діана Савич зазначила, що Міжнародний день людей з інвалідністю не можна називати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав людей з обмеженими можливостями, їх повноцінної участі у житті суспільства.

- На сьогоднішній день у Чернівецькій області здійснюється значна робота щодо надання людям з особливими потребами соціальної допомоги. Висловлюю щирі слова подяки людям, які віддають тепло своїх сердець, допомагають вирішувати проблеми людям з обмеженими можливостями, турбуються про них. Дякую батькам за активну життєву позицію, небайдужість та людяність. Від щирого серця бажаю всім вам міцного здоров’я, щастя, родинного затишку, достаткуі радості в домі, мудрості і витримки у всіх життєвих випробуваннях! В свою чергу, центри соціальних служб для сімї, дітей та молоді,  й надалі будуть сприяти у  вирішенні всі питання соціального захисту дітей з особливими потребами, плідно співпрацюючи з громадськими організаціями міста та області.

        Після привітань маленьким гостям свята представили святкову виставу «Кішчин дім» після чого всі учасники мали змогу пообідати в ресторані «Брізоль» та переглянути розважальну програму і отримати подарунки.

        Але найголовніше: обласний захід "Зоряні надії" викликав на обличчях дітей веселу посмішку! Тому щира подяка від дітей та їх батьків стала найвищою нагородою за проведення свята.

Від всього серця хочемо подякувати:

Чернівецькому обласному центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді за запрошення дітей та можливість подарувати їм це свято.

Голові Путильської районної адміністрації М.Савчуку. першому заступнику голови Путильської районної адміністрації М.Ямницькому, депутату районної ради І.Євенчук за допомогу у забезпечені паливом для поїздки до м. Чернівці

Директору Путильського районного центру дитячої та юнацької творчості Н.Хромей за допомогу у наданні транспортного засобу.

        Районний центр соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді висловлює щиру подяку всім учасникам заходу за активну життєву позицію, небайдужість, вміння йти на зустріч один одному та долати перешкоди.

        Ми віримо, що цей день закладе добрі традиції проведення подібних благодійних заходів не лише в обласному центрі, а й у районі та об'єднаних територіальних громадах. Адже, що дійсно дарує нам радість в житті? Сонячна усмішка, дружня увага, живе спілкування, щира турбота. Але справжнє свято починається там, де є ДОБРОТА, що здатна творити чудеса. Милосердя не буває надмірним!

       

 

Категорія: Заходи | Переглядів: 275 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: