Головна » 2019 » Лютий » 13 » про послугу патронат розповіли членам виконкому Киселицької сільської ради
13:31
про послугу патронат розповіли членам виконкому Киселицької сільської ради

На засіданні виконкому Киселицької сільської ради директор Путильського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді М.Фокшек в присутності начальника служби у справах дітей Путильської райдержадміністрації Т.Фрасинюк провела інформативну 5-ти хвилинку з членами виконкому щодо нової форми сімейного виховання – патронат над дитиною

В Україні впроваджена нова форма сімейного виховання в якої передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин та/або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

На даний час діє постанова Кабінету міністрів України від 16 березня 2017 р. №148 «Деякі питання здійснення патронату над дитиною», яка регулює Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя, в якій затверджено Типовий договір про патронат над дитиною та висвітлюється Порядок оплати послуг патронатного вихователя та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітації дитини в сім’ї патронатного вихователя (людини, яка бере на тимчасовий догляд дитину) на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї. Вихователь повинний в обов’язковому порядку проходити спеціальний курс підготовки, і тільки на основі пройденого навчання може виконувати обов’язки патронатного вихователя.

Патронатний вихователь – це офіційна робота, оплачувана та вимагає багато зусиль і знань. Людина, яка виконує такі обов’язки не має права на будь-яку діяльність по сумісництву. В патронатного вихователя обов’язково повинен бути помічник, який має право займатися, якою завгодно діяльністю. Перед початком даної діяльності всі повнолітні члени сім’ї повинні надати письмову згоду на перебування дитини в сім’ї.

Соціальна допомога та грошове забезпечення призначаються та виплачуються з дня влаштування дитини в сім’ю до дня її вибуття з такої сім’ї та поновлюється у разі наступного влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя. Грошове забезпечення на місяць становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб та соціальна допомога на кожну дитину відповідно віку становить два прожиткових мінімуми. Патронатний вихователь з членами своєї сім’ї повинні зробити все, щоб по максимуму абстрагувати дитину від складних життєвих обставин, які склалися в її житті та допомогти мобілізувати психологічний стан.

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки. Про більш детальну інформацію про сімейний патронат Ви зможете дізнатися, звернувшись до Путильського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: смт Путила, вул. Українська 180, тел. 22212.

По завершенню члени виконкому та голова виконкому запропонували виступити з даною інформацією на сходах громадян села. який відбудеться в березні 2019 року

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 251 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: