Головна » 2017 » Жовтень » 2 » Про правила пожежної безпеки та алгоритм дій при виникненні надзвичайної ситуації
15:06
Про правила пожежної безпеки та алгоритм дій при виникненні надзвичайної ситуації

Сьогодні , на базі РС з питань пробації, відбулося чергове групове засідання з умовно-засудженою молоддю, яке було проведено за ініціативи РС з питань пробації та Путильського РЦСССДМ із залученням представників Путильського відділення вторинної юридичної допомоги та головного інспектора МНС в Путильському районі. Тематикою сьогоднішнього зібрання було навчання підоблікових алгоритму дій в надзвичайних ситуаціях та правила протипожежної безпеки. .

Директор РЦСССДМ М.Фокшек зазначила, що ще одним приводом для спілкування стала тема дотримання порядку дій при виявленні вибухонебезпечних предметів. Адже навіть через десятки років після завершення Другої світової війни землю приховує ще чимало небезпечних «сюрпризів». Як діяти, які перші кроки та уникнення таких ситуацій – про все це й розповіли спеціалісти цієї галузі.

Головний інспектор МНС В.Михайлюк проінформував присутніх про основні способи оповіщення і інформування населення ; присутнім було озвучено приблизні варіанти текстів повідомлень відділуз питань НС та ЦЗН населенню у надзвичайних ситуаціях; також було ретельно роз’яснено присутнім про алгоритм дій при отриманні сигналу НС. Всім присутнім інспектор роздав інформаційно-розяснювальні листівки на протипожежну тематику.

Продовжила тему з даної тематики спеціаліст Путильського відділення вторинної юридичної допомоги С.Карапка, яка наголосила на суворій забороні спалювання сухої рослинності та сміття на території своїх домоволодінь. Нагадала правила пожежної безпеки за якими слід уникати перевантаження електричних мереж у будинках, а також суворо слідкувати за їх робочим станом та негайно звертатись до спеціалістів у разі потреби. Крім цього, все зовсім скоро розпочнеться опалювальний сезон, тож слід заздалегідь перевірити справність обігрівальних приладів, стан печей та димоходів, відремонтувати їх, почистити сажу, замазати тріщини глиняно-пісочним розчином, побілити димову трубу на горищі і вище.      

Начальник відділу пробації О.Гордей відмітила « що успішний захист від наслідків надзвичайних ситуацій можливий при своєчасному отриманні або доведенні сигналів оповіщення цивільної оборони. У цих випадках обстановка може виявитися самою різноманітною, а часом і дуже складною. Від кожного громадянина вимагається висока дисциплінованість і організованість, вправні, чіткі дії і нерідко прийняття самостійних рішень. За короткий час необхідно підготувати до захисту себе, свою сім’ю і житло і тому  усі громадяни зобов’язані брати найактивнішу участь у захисті свого майна від НС. Памятайте! Дотримання правил пожежної безпеки доступно кожному. Тож зробіть усе можливе, щоб зберегти життя та здоров’я своє та ваших рідних і близьких.»

По завершенню даного засідання з підобліковими було проведено опитувальник, який допоможе визначити параметри необхідної кваліфікованої допомоги з боку психолога та працівника РС з питань пробації і внесення доповнень в індивідуальні плани реабілітації осіб.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 502 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: