Головна » 2017 » Січень » 4 » Про умови проживання та виховання дітей, влаштованих в прийомні сім’ї
17:00
Про умови проживання та виховання дітей, влаштованих в прийомні сім’ї

На сьогоднішній день однією з актуальних проблем суспільства є проблеми розвитку та соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Важливою складовою успішної соціалізації таких дітей є їх адаптація до умов життя в суспільстві. Це можливо  лише тоді, коли дитина виховується в родині. Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою  біологічній родини може слугувати інша сім’я.

  В районі створені всі форми сімейного влаштування для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За їх пріоритетністю перелік такий: усиновлення, опіка та піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу (далі  ДБСТ). Станом на сьогоднішній день, в районі створено 4 прийомних сімей, в які влаштовано на виховання та спільне проживання 9 дітей-сиріт дітей, позбавлених батьківського піклування та 1 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховуються 5 дітей. 

  Сьогодні представниками районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служби у справах дітей відбувся виїзд в прийомну сім’ю Довбуш С.Г. с. Дихтинець  Для дітей, які влаштовані в дану сімю створені належні умови для їхнього проживання та виховання. В достатній кількості діти забезпечені сезонним сучасним одягом, предметами особистої гігієни, іграшками, художньою літературою, належним чином підготовлені до школи та навчанні у ліцеї. Умови проживання дітей добрі, вони мають окремі кімнати, в яких є спальні місця, місця для приготування уроків, відпочинку. Діти охоче контактують, демонструють свої навички та вміння.

  З прийомною матірю проведено бесіду щодо подальшого забезпечення їхніх вихованців житлом, підготовці дітей до виходу з їхніх сімей після досягнення дітьми повноліття, вибору професії. Крім цього, представником РЦСССДМ  проведено  індивідуальні бесіди з дітьми та надані відповідні рекомендації батькам.

  Фактів порушення прав прийомних дітей та дітей-вихованців не виявлено. В рамках благодійної новорічно-різвяної акції «Радість у дім кожної дитини» трьом дітям вручено новорічні подарунки.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 344 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: