Головна » 2013 » Липень » 1 » Проаналізовано діяльність працівників РЦСССДМ
20:51
Проаналізовано діяльність працівників РЦСССДМ

   Проаналізовано діяльність, заслухано інформацію директора на апаратній нараді при заступнику голови РДА М.Петрику, працівників районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, роботу фахівців із соціальної роботи проведену в територіальних громадах району. 

  За інформацією директора РЦССДСМ М.Фокшек працівниками центру систематично  проводився облік сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

     Протягом звітного періоду на обліку перебувало 143 сімей, в яких виховуються 285 дітей. Із загальної кількості до Єдиного банку даних сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах внесено 114 сімей, в них 211 дітей. Під соціальний супровід взято 34 сім’ї. Загалом під час здійснення соціального супроводу членам вищезазначених сімей надано 1186 цільових індивідуальних соціальних послуг.

   Працівниками центру та фахівцями з соціальної роботи здійснено 1034 соціальних інспектувань  сімей, в яких виховується 3166 дітей. Під час соціального інспектування та соціального обслуговування надано 8313 послуг. Також проведено соціальний патронаж  106 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, але відмовилися від здійснення соціального супроводу.

  З метою попередження негативних проявів  в дитячому середовищі за звітний період працівниками Центру та фахівцями із соціальної роботи   спільно з  працівниками служби у справах дітей, сектору у справах молоді та спорту відділу освіти молоді та спорту, працівниками медустанов, кримінальної міліції у справах дітей, в рамках спеціалізованого формування «Мобільного консультативного пункту соціальної роботи» здійснено 25 виїздів в населені пункти району. Виїздами  охоплено всього 2062 особи, з них 1256 дітей та 806 молодих осіб. В рамках роботи спеціалізованого формування проведено цикл лекцій з питань  попередження насильства в шкільному середовищі,  в усіх пришкільних таборах проведено цикл бесід з питань пропаганди здорового способу життя, міні-лекції з питань безпеки та поводження учнів у літніх канікулярний час, їхньої безпеки, відео лекторії з питань запобігання алкоголізації неповнолітніх тощо.

   Зорганізовано проведення низки спеціалізованих акцій під назвою «Чужих дітей не буває всі вони НАШІ!», до Міжнародного дня боротьби з тютюнопалінням «Обміняй цигарку на цукерку!», «Молодь за здоровий спосіб життя», «Великодній кошик» з врученням пасхальних наборів  вразливим категоріям сімей в рамках круглорічної акції «Байдужих серед нас.net», до Міжнародного Дня толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих «Люби, живи, пам’ятай!», «Подаруй дитині свято (не тільки своїй, а й чужій)!» (зібрання благодійних коштів та подарунків для дітей різних категорій).

    Протягом І півріччя 2013 року під соціальним супроводом перебували 3 прийомні сім’ї, в яких виховувалося 5 дітей та 2  дитячі будинки сімейного типу, в яких виховуються 13 вихованців. Спеціалістами та ФСР центру здійснено 74 візити у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу та надано 395 послуг.

      Путильський районний центр СССДМ систематично проводить різнопланові заходи щодо постійного інформування населення про форми сімейного виховання, з метою пошуку осіб, які прагнуть взяти на виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на умовах прийомної сім’ї. 

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 427 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: