Головна » 2018 » Листопад » 14 » Профілактичні рейди в сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах тривають
13:38
Профілактичні рейди в сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах тривають

З метою створення належних умов для забезпечення реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї, підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, перевірки цільового використання коштів при народженні дитини фахівцями Путильського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), дільничним офіцером поліції 13 листопада здійснено рейд-обстеження умов проживання та виховання дітей в сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах та проживають на території сіл Запша, Храбусна.

Вже наступного дня, 14 листопада, начальником служби у справах дітей спільно з головою Підзахаричівської сільської ради, соціальним працівником територіального центру соціального обслуговування (НСО) здійснено екстрене обстеження сім'ї, яка опинилася у складних життєвих обставинах, в якій виховується 4 дітей.

Загалом у ході про проведених профілактичних рейдів обстежено п’ять сімей, в яких виховується двадцять одна дитина. За результатами рейдових перевірок встановлено, що у двох сім’ях (де виховується 6 і 5 дітей) умови проживання задовільні, сім’ї забезпечені продуктами харчування, твердим паливом, діти забезпечені сезонним одягом та предметами вжитку. Однак в решти трьох сім'ях, де виховуються 10 малолітніх дітей умови проживання далекі від ідеальних. З матерями проведені профілактичні бесіди, роз’яснено вимоги законодавства щодо відповідального батьківства за створення належних умов для проживання, виховання та розвитку дітей, дано терміни на виправлення ситуації. Одну матір терміново госпіталізовано з 2 дітьми в КЗ «Путильська РЦЛ». Другій матері рекомендовано в найближчі дні пройти повне медичне обстеження 4 малолітніх дітей в дитячому відділенні КЗ «Путильська РЦЛ». За фактами виявлених порушень дільничним офіцером поліції  одного  батька притягуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 “ Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей”. Таким чином, згідно із законом, батьки не можуть розглядати виховання дітей як справу, якою вони можуть займатися чи не займатися. Це їхній громадянський і державний обов’язок, за який вони несуть відповідальність.

Категорія: Заходи | Переглядів: 379 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: