Головна » 2019 » Серпень » 21 » Профілактичні заходи тривають
15:31
Профілактичні заходи тривають

Одним із пріоритетних напрямків роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та служби у справах дітей райдержадміністрації є виявлення та попередження соціального сирітства. Виявлення сімей, в яких постає питання спроможності повноцінного виховання дітей на ранніх строках, відбувається завдяки тісній багаторічній співпраці вищезазначених служб з соціальними працівниками територіального центру соціального обслуговування, лікарями, медсестрами ФАПів та амбулаторій.

За поточний місяць надійшло 7 повідомлень щодо ризиків неналежного материнства. Четверо – одинокі матері, які перебувають у скрутному матеріальному становищі, без підтримки близьких, для яких «дитячі гроші» (державні допомоги по народженню дитини) основний фінансовий дохід. Дослова, з метою попередження зловживання «дитячими грішми» та присікання випадків нераціонального використання державних допомог спеціалісти соціальних служб щомісячно здійснюють перевірки за місцем проживання. У разі встановлення факту нецільового використання коштів, подаються пропозиції до органу соціального захисту населення щодо припинення виплат. Відновлення державної допомоги відбувається за умов повторного обстеження сім’ї та встановлення факту цільового її використання.

В рамках проведення у Чернівецькій області профілактичного заходу «Урок» сьогодні, представниками РЦСССДМ, служби у справах дітей, виконкому Дихтинецької сільської ради, соціального працівника ТЦСО (НСП), соціального педагога та психолога Дихтинецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів здійснено моніторинг умов проживання дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах та їх підготовки до нового навчального року. Обстежено 12 сімей, в яких виховується 28 дітей на території Дихтинецької сільської ради (з них 3 сім'ї СЖО/ 9 дітей, 3 матері-одиночки/ 7 дітей, цільове використання коштів 6 сімей /12 дітей).

В результаті проведеної роботи з окремими батьками проведено профілактичні бесіди з питань цільового використання коштів, забезпечення базових потреб дітей. Дано терміни для покращення ситуації. Дане питання перебуває на постійному контролі працівників служби у справах дітей та районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Додатково працівниками служб відвідано особу з числа дітей позбавлених батьківського піклування за місцем проживання в соціальній квартирі в с. Дихтинець. В процесі спілкування з даною особою надано низку інформаційно-консультативних послуг.

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 466 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: