Головна » 2018 » Березень » 1 » Профілактичний захід «Молодь проти злочинності та насильства»
14:42
Профілактичний захід «Молодь проти злочинності та насильства»

В рамках проведення інформаційно-профілактичної акції “Відповідальність починається з мене” служба у справах дітей,  районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з начальником районного сектору з питань пробації, інспектором з ювенальної превенції , дільничим офіцером поліції Путильського відділу поліції, головним спеціалістом сектору молоді та спорту, з метою правової просвіти учнівської молоді проведено пізнавально – виховний захід у Путильській загальноосвітній школі I-III ступенів серед учнів 8-11 класів.

Саме з метою профілактики злочинності серед неповнолітніх було проведено інформаційно-просвітницький лекторій, де, увазі присутніх було надано короткі інформаційні повідомлення - меседжі на теми: «Злочин та покарання», «Перебування неповнолітніх у вечірній та нічний час поза межами дому», «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх», «Про послуги соціальних служб у сфері захисту прав неповнолітніх», «Шкільний боулінг: причини та наслідки», «Профілактика тютюнопаління серед неповнолітніх». Учням було роз’яснено зміни в нормативно-законодавчій сфері стосовно питання домашнього насильства ( визначено основні види та типи насильства, можливі наслідки та найголовніше – заходи безпеки в повсякденному житті)

Начальник районного сектору пробації надала детальний аналіз ситуації в районі з питанням відбування покарань неповнолітніми та довела до відома присутніх чим займається очолювана нею служба.

Представники РЦСССДМ та ССД звернули увагу присутніх дітей  на питанні міжособистісних стосунків у дитячих колективах - класах. Говорили про те, наскільки важливо вміти слухати своїх друзів та контролювати емоції.

Школярам розповіли про види булінгу та його наслідки, про методи боротьби з цим негативним явищем. Акцентували увагу на дотриманні вимог законодавства щодо перебування дітей у вечірній час.

Інспектор з ювенальної превенції та дільничий інспектор відділу поліції додатково провели групове консультування учнів з питань роз’яснення неповнолітнім їхніх прав та звернень до відповідних органів і установ з питань усунення стосовно них насильства в сім’ї або реальної загрози його вчинення.

Працівниками районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді були роздані соціально-інформаційні матеріали з вищезазначених питань.

По завершенню заходу було підведено підсумки, що діти повинні, в міру своїх можливостей та розвитку, розуміти, що кожен сам повинен відповідати за свої вчинки та будувати своє майбутнє.

Серія таких інформаційно-профілактичних заходів продовжуватиметься й надалі відповідно до затвердженого графіку

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Заходи | Переглядів: 336 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: