Головна » 2018 » Жовтень » 18 » Просвітницьку кампанія до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми
13:28
Просвітницьку кампанія до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми

Сьогодні представники управління соціального захисту населення Путильської райдержадміністрації , районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, Путильської філії обласного центру зайнятості, Путильського  бюро правової допомоги  приєдналися до щорічної всесвітньої акції Walk for Freedom («Хода за свободу») з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

В рамках заходу та за ініціативи представників Путильської філії Чернівецького обласного центру зайнятості, управління соціального захисту населення, в залі засідань Путильської філії Чернівецького обласного центру зайнятості, з безробітною молоддю та особами було проведено семінар «Запобігання нелегальної трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої  праці».

Основна мета заходу та акції – роз’яснити людям існування проблеми торгівлі людьми, її основні форми та способи втягнення в експлуатацію.

            Семінар відкрила провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Алла Горбан, яка ознайомила присутніх з основними тезами заходу, навела статистику та дала оцінку існуючим стереотипам з тематики заходу.

Головний спеціаліст управління соціального захисту населення Ганна Луканюк довела до відома присутніх , що кількість випадків торгівлі людьми та рабства в Україні почастішали. І це зумовлено не лише перманентною кризою та низьким життєвим рівнем, – нині через неконтрольовану ділянку кордону з Росією, окрім зброї та боєприпасів, переміщаються жертви та злочинці торгівлі людьми. Україна продовжує боротися з цим ганебним явищем, відтак 2017-й рік був оголошеним роком боротьби з торгівлею людьми. В Україні виявленням та протидією торгівлі людьми займаються державні органи – Мінсоцполітики, Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція, Держприкордонслужба та низка громадських організацій.

Директор РЦСССДМ Марія Фокшек акцентувала увагу присутніх на семінарі, що жертвами торгівлі людьми можуть стати чоловіки, жінки, діти, – з метою примусової праці, сексуальної експлуатації, жебрацтва. Цей злочин характерний не лише для України. Нині у світі, за словами ватиканського наглядача ООН Бернардито Ауса, жертвами торгівлі людьми стали близько 40 мільйонів людей, і кожен рік їхні ряди поповнюються більш ніж 3 мільйонами чергових рабів. Серед них майже 80% – це жінки і діти. Сучасна торгівля людьми – це індустрія з прибутком понад 32 мільярди доларів в рік. Увагу було зосереджено на  трудовій експлуатації. Основними галузями цієї експлуатації було будівництво, виробництво та сільське господарство.

            Організатори заходу наголошували, що торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оціночними даними Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, то за час Незалежності 230 тис. українців постраждали від торгівлі людьми. Українці потрапляють в тенета цього злочину не лише в Україні, але й у Росії, Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу.

В ході семінару учасниками обговорено останні тенденції у сфері протидії торгівлі людьми, а також заходи, які систематично вживаються в області та районі з метою попередження даного явища, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги постраждалим.

Присутні мали змогу переглянути презентацію про форми торгівлі людьми, методи вербування та експлуатації людини, небезпечні випадки працевлаштування за кордоном та реалії, з якими стикаються трудові мігранти, а також дізналися, що потрібно робити, аби не опинитися у скрутному становищі за межами України.

             Під час підведення підсумків семінару спеціаліст Путильського бюро правової допомоги наголосила на юридичних послугах , які надаються представниками бюро, роз’яснила спектр послуг, які надаються потерпілим від торгівлі людьми.

             Всі учасники семінару мали можливість отримати інформаційні буклети з вищезазначеного питання.

Довідково.

Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми.

 

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: Акції | Переглядів: 349 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: