Головна » 2014 » Листопад » 25 » «Проти культу насильства та жорстокості»
16:42
«Проти культу насильства та жорстокості»

Профілактичні відвідування сімей під гаслом «Проти культу насильства та жорстокості»

Сьогодні дуже часто ми чуємо про те, що насильства в сім’ї не повинно бути. Проте також часто ми чуємо про випадки скоєння насильства чоловіка над жінкою, батьків над дітьми. Найприкріше те, що рамки сімейного насильства виходять за межі дому – і розширюють їх діти, які потерпають від насильства в сім’ї, скоюючи жорстокі вчинки по відношенню до своїх однолітків.
        Дільничні інспектори, представники соціальних служб (сектору молоді та спорту, РЦСССДМ, ССД) відіграють дуже важливу роль у запобіганні та подоланні домашнього насильства, оскільки мають справу безпосередньо з кривдниками та жертвами, проте вони здебільшого фіксують наслідки конфліктів в сім'ї, коли ті вже переходять в площину правових відносин.
Незважаючи на зусилля, яких докладає держава для підвищення суспільного значення сім'ї, захисту дітей та молоді від негативного впливу жорстокості, насильства, для утвердження здорового способу життя, вдосконалення системи морального, правового, естетичного виховання, є ще багато невирішених проблем.

  Районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із сектором у справах молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту , соціальним працівником територіального центру надання соціальних послуг при Путильській селищній раді  здійснено  візити в сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах в с. Паркулина, смт. Путила. В ході візиту проведено бесіди з дітьми та батьками, обговорено проблеми  сімей та шляхи їх вирішення. Відвідано 6 сімей, де було зафіксовано прояви насильства у сім’ях.
   З членами сімей проведено профілактичні бесіди щодо правового аспекту та відповідальності за вчинення насильства, відповідального батьківства, створення належних умов для проживання та виховання дітей, ведення здорового способу життя, надано інформаційно-психологічні та юридичні послуги.

    

Категорія: Заходи | Переглядів: 485 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: