Головна » 2018 » Березень » 5 » Проведено відеолекторій для умовно засуджених .
13:53
Проведено відеолекторій для умовно засуджених .

В рамках Всеукраїнської акції «Відповідальність починається з тебе» Путильським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з районним сектором з питань пробацій із залученням медичної сестри фтизіатричного кабінету КЗ «Путильська ЦРЛ» проведено інформаційно-просвітницький захід з елементами відео лекторію  на тему "Профілактика туберкульозу та інших соціально-небезпечних хвороб" для умовно-засуджених неповнолітніх та молоді в приміщенні Путильського РЦСССДМ. В даному заході взяла участь керівник апарату путивльської райдержадміністрації М.Яків’юк. Захід відбувся у рамках місячника протидії та профілактики туберкульозу.

Для присутніх спершу медичною сестрою фтизіатричного кабінету Скидан С.К. була проведена інтерактивна бесіда стосовно основних шляхів розповсюдження захворювання, симптомах та способах профілактики туберкульозу. За словами фахівця, питання протидії туберкульозу в Україні є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку, тому заходи, спрямовані на підвищення обізнаності про хворобу, глобальну епідемію туберкульозу і зусилля для його ліквідації є надзвичайно важливими. Присутні були ознайомлені з основними причинами, симптомами, лікуванням та профілактикою захворювання. Вони отримали роз’яснення щодо того, хто знаходиться в групі ризику.

Працівники РЦСССДМ підготували доступну відео презентацію про проблему туберкульозу в Україні та роздали присутнім інформаційні матеріали з даної тематики. Провели анкетування з вищезазначеного питання з метою моніторингу засвоєних знань.

Наприкінці заходу , начальник районного сектору пробації Гордей О.М. наголосила на тому, що своєчасне виявлення туберкульозу є важливим фактором для ефективного лікування та попередження поширення його серед людей. Всі присутні особи пройшли флюорографічне обстеження, значить вони дбають про своє здоров’я та здоров’я оточуючих їх людей.

         Окрім того, перед присутніми під обліковими було порушено питання офіційного працевлаштування та попередження проявів домашнього насильства в сім’ях. Керівник апарату РДА М.Яківюк акцентувала увагу присутніх на пенсійній реформі. Вона зазначила , «що проголосований закон не передбачає прямого підвищення пенсійного віку. Проте вводить вимоги до страхового стажу з 2018 року. Так, для виходу на пенсію у 60 років потрібно буде мати 25 років (раніше 15) страхового стажу, у 63 роки - від 15 до 25, у 65 - менше 15 років. Усі нормативи мінімального страхового стажу будуть збільшуватися на один рік кожні 12 місяців до 2028 року. Тож, з 2028 року для виходу на пенсію у 60 років потрібно буде мати вже 35 років страхового стажу.

Ті, хто відпрацював 40 років, зможуть вийти на пенсію в будь-який час. Але ця норма буде впроваджена лише через десять років. Особам, у яких не буде необхідного страхового стажу на момент 2018 року, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років. Також за бажання кожен зможе сплатити необхідні внески і «докупити стаж». Однак «докупити» можна не більше п’яти років. Один рік стажу коштує 16 896 грн.»

            Начальник відділу соціальної роботи РЦСССДМ Т.Несторяк провела профілактичну бесіду на тему: «Насильство в сім'ї. Як захистити себе та родину». Вона зазначила, що «насильство та жорстокість у сім'ї не лише руйнують гармонію і злагоду в ній, а й виступають однією з передумов злочинності у суспільстві загалом. Саме це явище нерідко призводить до бездоглядність та безпритульність дітей, зростання кількості розлучень, формування насильницького менталітету нації»  В ході бесіди з учасниками обговорили основні види насильства, причини його вчинення та як себе вести, і куди звертатись у випадку виявлення насильства. Також розглянуті приклади конструктивного вирішення конфліктів та методи подолання агресії. Наприкінці бесіди серед присутніх розповсюджено інформаційні матеріали з номером телефона національної гарячої лінії по запобіганню насильства.
         Саме такий вид роботи з під обліковими  допомагає забезпечити кожній сім'ї гармонійний розвиток сімейних відносин, знизити кількість конфліктних ситуацій, сформувати ставлення до відповідального батьківства, а інформаційно просвітницький відео лекторій  має велике значення у приверненні уваги до масштабів хвороби, способів її профілактики та лікування.

 

Довідково: 24 березня в Україні відзначатимуть Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз, встановлений з метою активізації діяльності щодо запобігання виникненню і поширенню захворювання на туберкульоз, враховуючи рекомендації Всесвітньої Організації Охорони Здоров’я та на підтримку ініціативи громадського руху «Українці проти туберкульозу» згідно з Указом Президента України «Про Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз», який було прийнято у 2002 році.

 

 

 

 

Прикріплення: Картинка 1
Категорія: Заходи | Переглядів: 333 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: