Головна » 2017 » Травень » 3 » Путильський РЦСССДМ продовжує інформаційну кампанію щодо пошуку патронатних батьків
15:29
Путильський РЦСССДМ продовжує інформаційну кампанію щодо пошуку патронатних батьків

Путильський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в черговий раз оголосив інформаційну кампанію «Станьте патронатними вихователями!»

З 2016 року в Україні на законодавчому рівні запроваджено таке новаторство, як патронатна родина. Нове воно лише для нас — цю практику давно використовують у багатьох країнах Європи та в США як свого роду підготовку дитини до влаштування в прийомну сім’ю чи всиновлення.    

Патронатна родина — це тимчасове влаштування дитини (до 3-ох місяців), яка опинилася у складних життєвих обставинах. Таким чином дитина потрапляє не у притулок, де таких знедолених багато, а в родину, переживає менший стрес, її легше реабілітувати.

Патронатний-вихователь – це спеціально підготовлена людина, яка на договірній основі з уповноваженим закладом здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у його сім'ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров'я під час перебування. Сім'я патронатного вихователя – це подружжя в якому один із членів на професійній основі виконує обов'язки патронатного вихователя.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) та від 35 до 65 років (для чоловіків), які перебувають у зареєстрованому шлюбі; проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов'язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки (навчання проходить після виявлення бажання бути патронатною сім'єю); відповідають іншим вимогам.

Розмір грошового забезпечення у період перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, а в період між влаштуваннями дітей – півтора прожиткових мінімуми для працездатних осіб. Плюс на кожну дитину, влаштовану в сім’ю патронатного вихователя буде надаватись соціальна допомога – два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Патронатні сім’ї – це дуже добре. Утримання дитини у закладі обходиться дорожче, ніж у такій сім’ї. Це позитивно для громади, особливо зараз, коли йдеться про децентралізацію.

Паралельно в цей час із рідними батьками спілкуються соціальні працівники: допомагають позбутися поганих звичок (пияцтва, наркотичної залежності тощо), які часто й спричиняють кризу. А ще допомагають у пошуку роботи, впорядкуванні життєвого простору тощо. І якщо зрештою батьки долають кризу, дітей їм повертають. Якщо відновити здатність батьків виховувати дитину неможливо, їй підшукують іншу форму сімейного виховання: усиновлення, влаштування під опіку чи піклування або довгострокову прийомну сім’ю.

        Станьте патронатними вихователями!

         Для роботи патронатними вихователями шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту. Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, комплексна професійна підтримка.

         Якщо Ви – подружжя з досвідом виховання власних, уже повнолітніх дітей, проживаєте на спільній житловій площі, маєте час і любите працювати з дітьми, пропонуємо нову роботу – сімейний патронат.

         Перед тим, як розпочати роботу патронатними вихователями, Вам буде потрібно пройти спеціальну підготовку – навчальний курс, який дозволить опанувати всі тонкощі роботи з дітьми.

         Дізнайтеся детальну інформацію за адресою смт Путила, вул. Українська, 180, приміщення районної державної адміністрації: Районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді тел. 2-22-12.

 

Категорія: Акції | Переглядів: 570 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: