Головна » 2018 » Серпень » 10 » РЕЙД –КРИЗОВІ РОДИНИ
13:38
РЕЙД –КРИЗОВІ РОДИНИ

З метою раннього виявлення та своєчасного вивчення потреб сімей, а для деяких і контролю за створенням умов проживання та виконанням батьківських обов’язків, вчора 09 серпня 2018 року працівники РЦСССДМ спільно з працівниками управління соціального захисту населення  та територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) було ініційовано проведення виїзного рейду-перевірки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах на території Сергіївської сільської ради .

Під час перевірки члени комісії звертали увагу на наявність: запасів продуктів харчування, приготовленої їжі, запасу необхідних речей, шкільного приладдя, спальних місць, білизни та створення відповідних умов для проживання . Під час проведення рейду грубих порушень виявлено не було, але деякі сімʼї було взято на особливих контроль соціальних служб . Було перевірено умови утримання та виховання дітей у сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах (4 сім’ї / 15 дітей), та цільового використання коштів при народженні дитини (1 сім’я/5 дітей). З усіма батьками була проведена профілактично-роз’яснювальна робота щодо належного виконання батьківських обов’язків, попереджено про правову відповідальність, згідно чинного законодавства. Наголошено про створення сприятливих умов для виховання та розвитку дітей в родині та підготовці до нового навчального року.

В ході роботи жителів громади проінформували стосовно діючого законодавства та заходів соціального захисту; провели консультаційно-роз’яснювальну щодо надання документів, необхідних для оформлення субсидій, встановлення статусу багатодітної родини й видачі відповідних посвідчень, та ін.

        Суб’єктами соціальної роботи надано батькам комплекс індивідуальних соціальних послуг, направлених на покращення ситуації в сім’ях.

В результаті комплексного втручання соціальних служб в сімейне життя родин, відносно виконання батьками своїх батьківських обов’язків, завжди повинен бути результат, і він – є!!!! У більшості сімей яких було відвідано помічена позитивна динаміка, що не могло не втішити членів комісії.

 

Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 313 | Додав: Irka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: